Inkomenstoets

Wij toetsen altijd uw inkomen voordat wij een woning toewijzen. Dat doen we op basis van een inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt deze gratis aanvragen bij de Belastingdienst op telefoonnummer 0800 0543 of digitaal via Mijn Belastingdienst. Staat u ingeschreven als woningzoekende? Vraag de verklaring dan alvast aan.

Wat betekent het verzamelinkomen?

Dit is het verzamelinkomen dat op uw inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst staat. Tel de inkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee, ongeacht hun leeftijd.

Met welk inkomen kom ik in aanmerking voor een woning?

U kunt een woning huren die passend is bij uw inkomen. U leest er alles over op Woonburo Almelo op de pagina over het passend toewijzen

Waar kan ik een inkomensverklaring opvragen?

U kunt de Inkomensverklaring (IBRI) opvragen via de Belastingdienst op het gratis telefoonnummer 0800 0543, door het intoetsen van uw BSN nummer. Dit nummer vindt u op uw rijbewijs of identeitsbewijs. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de Belastingdienst.

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Als u actief woningzoekende bent adviseren wij u de inkomensverklaring alvast aan te vragen. U kunt de Inkomensverklaring (IBRI) opvragen via de Belastingdienst op het gratis telefoonnummer 0800 0543, door het intoetsen van uw BSN nummer. Dit nummer vindt u op uw rijbewijs of identeitsbewijs. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de Belastingdienst. Let op, heeft u geen inkomensverklaring dan wijzen we u geen woning toe.

Ik heb geen inkomen. Moet ik wel een inkomensverklaring inleveren?

Ja, ook als u geen inkomen heeft, hebben wij een Inkomensverklaring van de Belastingdienst van u nodig.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag