Beste Buur BokaalVanaf vandaag kunnen bewoners uit de gemeenten Almelo, Hellendoorn en Wierden een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 1 september. Op de hoogte blijven? Volg de Beste Buur Bokaal ook via Facebook.

Initiatief
Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties in samenwerking met de gemeenten en huurdersorganisaties. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?
Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Hellendoorn en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een korte motivatie, waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt.

Uitreiking op Burendag
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 22 september op de jaarlijkse Burendag in de gemeenten Almelo, Hellendoorn en Wierden. Nomineren kan tot 1 september. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.

Terug naar overzicht