Energie besparen doen we samen


De landelijke woningcorporaties gaan hun woningen de komende jaren energiezuiniger maken. Het is onze gezamenlijke ambitie om in 2021 gemiddeld energielabel B te halen. Daarvoor moeten we wel investeren. In zonnepanelen, woningisolatie en warmtenetaansluitingen. Uiterlijk in 2050 willen we dat ons woningbezit CO2-neutraal is. Door deze verduurzaming worden uw woonlasten verlaagd. En dat is belangrijk, want u bent onze belangrijkste partner.

Gratis meetset
Omdat u onze belangrijkste partner bent, willen we ook graag met u samenwerken aan het besparen van energie. De komende maanden bieden we 500 van onze huurders de gratis meetset van Aurum aan. Via een App kunt u dan op elk moment uw elektriciteits- en gasverbruik volgen. En daar zit de kans te besparen. Want het is direct zichtbaar wat het scheelt als u bijvoorbeeld korter onder de douche staat of de stand-by functie van uw elektrische apparaten uitschakelt. Loopt het energiecontract af, dan adviseert Aurum ook nog eens hoe u zo voordelig mogelijk kunt overstappen naar een andere energieleverancier.

De eerste ronde
Sint Joseph heeft de adressen van de eerste honderd huurders geselecteerd. Dat zijn de bewoners van de Eskertoren in de wijk Sluitersveld, de eengezinswoningen aan de Beverdamlaan, Elsboerlaan en Vellekatelaan in de Haghoek en die aan de Sypesteyn in de wijk Schelfhorst. Zij hebben in november de gratis meetset aangeboden gekregen. In januari volgt de tweede groep.

Succesvolle proef
In 2016 hebben wij een proef gedraaid met honderd huishoudens. Over ongeveer twaalf maanden gebruikten de deelnemers 12% minder elektriciteit en 13% minder gas. Dat leverde hen een flinke besparing op in de portemonnee. In het afsluitende Energiecafé werd duidelijk hoe enthousiast en slim de deelnemers hun inzichten gebruikten voor een nòg lager energieverbruik en dus rekening. Het leidde tot interessante discussies: de verwarming ’s avonds een graadje lager en een warme trui aan, wassen in het weekend en telefoonopladers wel of niet in het stopcontact laten zitten.

Meer weten?
Ga voor meer informatie over de meetset van Aurum naar www.aurumeurope.com

Terug naar overzicht