Laatste fase nieuwbouw St. Josephbuurt

Bouw laatste woningen in volle gang
Op een zonovergoten bouwterrein in de St. Josephbuurt was het dinsdag 17 april een drukte van jewelste. Toekomstige bewoners en betrokkenen kwamen daar bij elkaar om de start van de laatste fase van het nieuwbouwproject feestelijk in te luiden. Dit deden ze door de eerste steen te leggen bij een van de acht sociale huurwoningen. Wethouder Alex Langius legde de steen samen met Claudia Beumer (directeur-bestuurder Sint Joseph) en de bewoners van de woning.

Multidoelgroepwoningen
In enkele korte toespraken werd stilgestaan bij de totstandkoming van het project en het belang van deze woningen voor Almelo. De acht sociale huurwoningen die Sint Joseph realiseert zijn zogenoemde multidoelgroepwoningen; alle benodigde faciliteiten zijn op de begane grond aanwezig. De woning beschikt verder over een verdieping met een tweede slaapkamer en een bergruimte. De woningen zijn hierdoor voor verschillende doelgroepen geschikt (gezinnen, alleenstaanden, senioren en mindervaliden). Zeven van de acht woningen zijn verhuurd. De laatste woning reserveren we voor medisch urgenten.

Naast de toespraken en het leggen van de eerste steen konden de bewoners de woningen in aanbouw van de buitenzijde bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Planning
De bouw van de tweede fase is in volle gang. Naar verwachting worden de eerste woningen rond de bouwvakantie 2018 opgeleverd. Het bouwproject is in het najaar volledig afgerond.

Totaal 82 woningen
Het bouwproject St. Josephbuurt bestaat uit 82 woningen in totaal. De eerste 22 woningen zijn eind 2013 opgeleverd. De tweede fase bestaat uit zestig woningen; 27 koopwoningen, 25 huurwoningen in de vrije sector en acht sociale huurwoningen. De verkoop van de woningen is in handen van Team Sanders makelaars. De verhuur van de acht sociale huurwoningen gaat via woningstichting Sint Joseph. De vrije sector huurwoningen zijn in de verhuur bij Team Sanders makelaars en makelaardij Weghorst.

St. Josephbuurt
De St. Josephbuurt grenst aan het moderne en gevarieerde winkelgebied Eskerplein. Het natuurgebied De Graven Allee ligt om de hoek en het centrum van Almelo is binnen enkele minuten te bereiken. Er zijn verschillende typen woningen en eigenlijk is geen woning hetzelfde. Dit maakt de St. Josephbuurt voor veel mensen een geschikte plek om te wonen. De jaren dertig stijl zorgt voor verschillende stijlelementen; erkers, dakopbouwen, luifels en metselwerkaccenten worden afwisselend toegepast.

Woningstichting Sint Joseph heeft de plannen ontwikkeld en 4D Architecten uit Enter opdracht gegeven om de woningen te ontwerpen. Goossen Te Pas Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen. Op www.stjosephbuurt.nl is meer informatie over het nieuwbouwplan te vinden.

Terug naar overzicht