Onthulling kunstwerk bij Dokter Eekmanhof

Onthulling bijzonder kunstwerk bij Dokter Eekmanhof

Dinsdagmiddag 20 maart onthulde wethouder Alfons Steggink van gemeente Dinkelland samen met Claudia Beumer, directeur-bestuurder van Woningstichting Sint Joseph Almelo, en kunstenaar Mark Locock het glaskunstwerk dat na de oplevering van de Dokter Eekmanhof in Denekamp bij gelegenheid van de opening werd aangeboden. Het kunstwerk wordt gevormd door drie glazen hoofden die de verschillende stadia van dementie verbeelden. Kunstenaar Mark Locock uit Ootmarsum heeft het beeld gemaakt.

Aanvankelijk zou het kunstwerk onthuld worden op 14 december vorig jaar maar door een vervelend persoonlijk ongeval in de werkplaats van Mark Locock kon de onthulling toen niet doorgaan. Alfons Steggink is blij dat iedereen alsnog op een later tijdstip bijeen is gekomen: “Ik ben trots op deze plek die wij onze inwoners kunnen bieden: in het centrum van Denekamp en dus ook midden in de samenleving. We weten hoe belangrijk dit is voor de bewoners van deze locatie. De onthulling van dit bijzondere kunstwerk vormt een fraaie afsluiting van een groots project in Denekamp”.

Dementievriendelijk
Dokter Eekmanhof werd op donderdag 3 november 2016 geopend. Het is een project van Carintreggeland en Woningstichting Sint Joseph. Een nieuw Carintreggeland huis voor ouderen met geheugenproblemen geïntegreerd in het hart van Denekamp. In elk woonblok wonen acht bewoners onder (bege)leiding van verzorgenden in een eigen kamer. Op de eerste verdieping heeft Sint Joseph appartementen voor zelfstandige bewoning.

Terug naar overzicht