Sint Joseph stelt muur beschikbaar


Heeft u het nieuwste muurgedicht in de Almelose binnenstad al gezien? Het is vorm gegeven door kunstschilder Freddy Hoevers op de muur van ons woongebouw in de Bartelshoek.

Een ogenblik van verrassing
De werkgroep Muurgedichten Almelo heeft ons gevraagd een muur van één van onze panden in de Almelose binnenstad beschikbaar te stellen voor de publicatie van het elfde muurgedicht op rij. De gedachte erachter sprak ons aan. Mensen in de hectiek van de dagelijkse beslommeringen een moment van bezinning of een ogenblik van verrassing en verwondering bieden. Dus was ons enthousiaste antwoord: Dat doen we graag!

Gedicht van Willem Wilmink
We kozen voor het gedicht dat wijlen Willem Wilmink in 1994 speciaal voor de vijfenzeventigste verjaardag van Sint Joseph heeft geschreven. De titel van het gedicht: Brief aan Woningstichting St.Joseph. Het muurgedicht is op 15 november feestelijk onthuld door weduwe Wobke Wilmink en Jan Kamst, directeur-bestuurder van Sint Joseph.

Bijzondere blikvangers
De werkgroep Muurgedichten Almelo heeft veel publiciteit gegeven aan de bijzondere blikvangers in de binnenstad. TC Tubantia publiceerde in november een groot interview met de werkgroepleden.

Terug naar overzicht