Leefbaarheid

Wij willen graag dat u zich niet alleen veilig voelt in uw woning, maar ook dat u zich veilig voelt in de straat, buurt en de wijk waar u woont. Sint Joseph werkt actief aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefbaarheid en de veiligheid. Bijvoorbeeld door het inzetten van wijkbeheerders. Onze wijkbeheerders werken graag samen met u aan een leefbare woonomgeving die schoon, heel en veilig is. Dit lukt uiteraard niet zonder uw hulp. Spreek uw wijkbeheerder dan ook gerust aan met uw vragen, ideeën en klachten.

Wat doet de wijkbeheerder en wie is mijn wijkbeheerder?

Uw wijkbeheerder werkt graag samen met u aan een leefbare omgeving die schoon, heel en veilig is. Spreek uw wijkbeheerder gerust aan als er iets is of als u een vraag heeft. Bellen mag natuurlijk ook. Weet u niet wie uw wijkbeheerder is? Klik dan hier.

Waarvoor kan ik terecht bij mijn wijkbeheerder?

Voor het schoon, heel en veilig houden van uw woonomgeving heeft onze wijkbeheerder uw hulp nodig. Spreek uw wijkbeheerder dan ook gerust aan als er iets is of als u iet signaleert in uw straat, buurt of wijk. U kunt bij uw wijkbeheerder ook terecht voor uw vragen, ideeën en klachten.

Ik wil graag de leefbaarheid van mijn omgeving verbeteren. Wat kan ik doen?

Wij zijn blij met uw initiatief en gaan graag met u in gesprek. U kunt een afspraak maken met uw wijkbeheerder.

Ik heb een gewond of dood dier aangetroffen. Wat moet ik doen?

Als u een  gewond of dood dier aantreft dan vragen wij u contact op te nemen met de Dierenambulance Almelo.

U kunt ook contact met de Dierenambulance opnemen als u een weggelopen huisdier aantreft.

Waar meld ik dat er spullen, fietsen of scootmobiels op de galerij of in de algemene ruimten staan die er niet horen?

Vuilnis, fietsen, scootmobiels, meubilair en andere zaken op de galerij of in de algemene ruimten kunnen gevaarlijke obstakels vormen. U kunt dit melden bij uw wijkbeheerder. Hij spreekt de eigenaar hierop aan. Is de eigenaar niet bekend dan plakt de wijkbeheerder een sticker op de spullen met het verzoek deze voor een bepaalde datum weg te halen. De eigenaar kan de spullen zelf opruimen of het tegen betaling door Sint Joseph laten doen.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Belt u de politie als u dit vermoeden heeft. Gaat u niet zelf op onderzoek uit. Als het gaat om een woning van Sint Joseph, dan kunt u dit ook melden bij uw wijkbeheerder.

Ruimt Sint Joseph sneeuw bij ons woongebouw?

Wij ruimen geen sneeuw. Wel verstrekt Sint Joseph zout en sneeuwschuivers, zodat u de sneeuw zelf kunt ruimen. U kunt aan uw bewonerscommissie vragen of deze zaken al voorhanden zijn in uw woongebouw en waar u deze kunt vinden.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag