Leefbaarheid

Wij willen graag dat u zich niet alleen veilig voelt in uw woning, maar ook dat u zich veilig voelt in de straat, buurt en de wijk waar u woont. Sint Joseph werkt actief aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefbaarheid en de veiligheid. Bijvoorbeeld door het inzetten van wijkbeheerders. Onze wijkbeheerders werken graag samen met u aan een leefbare woonomgeving die schoon, heel en veilig is. Dit lukt uiteraard niet zonder uw hulp. Spreek uw wijkbeheerder dan ook gerust aan met uw vragen, ideeën en klachten.


Veel gevraagd over leefbaarheid

Wat doet de wijkbeheerder en wie is mijn wijkbeheerder?

Uw wijkbeheerder werkt graag samen met u aan een leefbare omgeving die schoon, heel en veilig is. Spreek uw wijkbeheerder gerust aan als er iets is of als u een vraag heeft. Bellen mag natuurlijk ook. Weet u niet wie uw wijkbeheerder is? Klik dan hier.

Waarvoor kan ik terecht bij mijn wijkbeheerder?

Voor het schoon, heel en veilig houden van uw woonomgeving heeft onze wijkbeheerder uw hulp nodig. Spreek uw wijkbeheerder dan ook gerust aan als er iets is of als u iet signaleert in uw straat, buurt of wijk. U kunt bij uw wijkbeheerder ook terecht voor uw vragen, ideeën en klachten. Hij is uw eerste aaspreekpunt in de wijk.

Ik wil graag de leefbaarheid in mijn woonomgeving verbeteren. Wat kan ik doen?

Wij zijn blij met uw initiatief en gaan graag met u in gesprek. U kunt een afspraak maken met uw wijkbeheerder.

Ik heb een gewond / dood dier aangetroffen. Wat moet ik doen?

Als u een  gewond of dood dier aantreft kunt u contact op te nemen met de Dierenambulance Almelo.
Ook als u als u een weggelopen huisdier aantreft kunt u contact met de Dierenambulance opnemen. 

Mag ik een camera aan de buitengevel van mijn huis plaatsen?

Hierbij gelden de wettelijke regels, voor meer informatie hiervoor kunt u kijken op de website van:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/cameratoezicht/cameratoezicht-en-rond-woningen

Mocht in u omgeving een situatie aantreffen die in strijd is tegen het beleid rondom het cameratoezicht dan dit gelieve melden bij u wijkagent of politie algemeen. Vanuit Sint Joseph kunnen wij hier niet op handhaven, alleen informeren.

Waar meld ik dat er spullen, fietsen of scootmobiels op de galerij of in de algemene ruimten staan die er niet horen?

Vuilnis, fietsen, scootmobiels, meubilair en andere zaken op de galerij of in de algemene ruimten kunnen gevaarlijke obstakels vormen. U kunt dit melden bij uw wijkbeheerder. Hij spreekt de eigenaar hierop aan. Is de eigenaar niet bekend dan plakt de wijkbeheerder een sticker op de spullen met het verzoek deze voor een bepaalde datum weg te halen. De eigenaar kan de spullen zelf opruimen of het tegen betaling door Sint Joseph laten doen.

Wij verwachten dat u ook zelf de verantwoording neemt om elkaar hierop aan te spreken.  

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Belt u de politie als u dit vermoeden heeft. Gaat u niet zelf op onderzoek uit. Als het gaat om een woning van Sint Joseph, dan kunt u dit ook melden bij uw wijkbeheerder.

Wat zijn de richtlijnen voor het plaatsen van een schotel of antenne?

Uw aanvraag voor het plaatsen van een schotel of antenne kunt u indienen middels het contactformulier. Uw wijkbeheerder zal daarna contact met u opnemen om uw aanvraag te bespreken.

Ruimt Sint Joseph sneeuw bij ons woongebouw?

Uw wijkbeheerder werkt graag samen met u aan een leefbare omgeving die schoon, heel en veilig is, tevens is u wijkbeheerder het eerste aanspreek punt in u wijk. Spreek uw wijkbeheerder gerust aan als er iets is of als u een vraag heeft. Bellen mag natuurlijk ook. Weet u niet wie uw wijkbeheerder is? Klik dan hier.

Wat gebeurt er als STJA hennepkweek bij een huurder thuis ontdekt?

Als wij hennepkweek ontdekken, vragen wij de huurder de huurovereenkomst op te zeggen. Doet de huurder dit niet? Dan vragen wij om beëindiging van de huurovereenkomst bij de rechter. De rechter wijst dit altijd toe. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder. Een huurder die is uitgezet, komt drie jaar lang niet in aanmerking voor een andere huurwoning.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag