Verwarming

Het is belangrijk dat u zelf weet hoe u de cv-ketel goed gebruikt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de waterdruk altijd voldoende is en dat u de radiatoren af en toe ontlucht. Het onderhoud van de verwamingsketel doen wij voor u. Hiervoor komt een bedrijf periodiek bij u langs.


Veel gevraagd over verwarming

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen om dit te herstellen?

Wordt één van de radiatoren niet warm, controleer dan of de radiator ontlucht moet worden. Wordt geen van de radiatoren en verwarmingsbuizen warm, dan slaat de cv-ketel waarschijnlijk niet aan. Controleer dan eerst de waterdruk van de verwarmingsketel. De druk moet hoger dan 1,5 bar zijn. Is de waterdruk goed, neem dan contact op met Sint Joseph. Als wij bij u langskomen en het probleem ligt toch in de ontluchting of de waterdruk, dan brengen wij u hiervoor kosten in rekening.

Volg voor het vullen van de installatie de instructies in uw woning of volg de instructiefilmpjes op internet. 

Bijvoorbeeld:
Zelf de cv-ketel bijvullen
Zelf uw verwarming ontluchten

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Hoe u uw radiatoren en uw CV installatie ontlucht kunt u zien in diverse instructiefilmpjes die te vinden zijn op het internet.

Het ontluchten van uw radiatoren en uw CV installatie moet u als bewoner zelf doen. Hiervoor kunt u geen reparatieverzoek indienen.

Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?

Hoe u uw verwarmingsketel bijvult kunt u zien in diverse instructiefilmpjes die te vinden zijn op het internet.

Het bijvullen van uw verwarmingsketel moet u als bewoner zelf doen. Hiervoor kunt u geen reparatieverzoek indienen

 

Mag ik een andere kamerthermostaat plaatsen?

Dat staan wij alleen toe als u dit laat uitvoeren door een erkend verwarmingsmonteur. Er zijn meerdere typen aansluitingen en soms moet bij het plaatsen van een nieuwe kamerthermostaat de aansluiting in de ketel aangepast worden. Een verkeerde aansluiting geeft verstoring of een defect aan de ketel. De reparatiekosten komen in dit geval voor rekening van de huurder.

In mijn woning is de waterdruk laag. Wat kan ik doen?

Heeft u in uw hele woning een lage waterdruk en hebben uw buren er ook last van, neemt u dan contact op met uw waterleverancier Vitens. Verschilt de druk per kraan? Dan staat uw hoofdkraan misschien niet goed open. Kijk voor de zekerheid in de meterkast of de hoofdkraan goed open staat. Ook kan het zeefje op de kraan verkalkt zijn. Deze kunt u eraf draaien en reinigen met azijn. 

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag