Verzekering van uw woning

Schade aan eigendommen is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent. Sint Joseph heeft een opstalverzekering afgesloten voor alle huurwoningen. Andere verzekeringen, zoals een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering moet u zelf voor uw woning afsluiten.


Veel gevraagd over het verzekeren van uw woning

Ik huur een woning bij Sint Joseph. Hoe zit het met de opstalverzekering?

De opstalverzekering is geregeld door Sint Joseph. U hoeft zelf geen opstalverzekering af te sluiten.

Ik huur een woning bij Sint Joseph. Hoe zit het met de inboedelverzekering?

U moet zelf een inboedelverzekering afsluiten bij een verzekeraar. Denkt u eraan dat u een inboedelverzekering met huurdersbelang afsluit.

Wat kan ik doen bij inbraakschade?

Neemt u zo snel mogelijk contact met ons op, dan sturen wij een vakman voor een (voorlopige) reparatie. We zorgen in ieder geval dat u uw woning weer kunt afsluiten. Als u binnen twee weken het politierapport naar ons stuurt of afgeeft in ons kantoor dan zijn de reparatiekosten van het nieuwe deurslot voor rekening van Sint Joseph. Doet u dat niet, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Is er iets uit uw woning gestolen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie en met uw inboedelverzekeraar.

Er is schade ontstaan door een gebrek aan een installatie of het gebouw van Sint Joseph. Waarom moet ik mijn eigen inboedelverzekering hiervoor inschakelen?

Verzekeraars hebben onderling afspraken over de afhandeling van dit soort schades. U kunt de schadekosten verhalen bij uw verzekeraar via uw inboedelverzekering.

Weigert uw verzekeraar de schademelding in behandeling te nemen of te vergoeden dan kunt u ons officieel aansprakelijk stellen. Dit kan via het contactformulier. Wel moet hier een brief van de verzekeraar bij dat zij de schade niet in behandeling nemen.

Ik heb schade in/ aan mijn woning en stel Sint Joseph hiervoor aansprakelijk. Wat kan ik doen?

Ontdekt u schade aan uw inboedel na werkzaamheden van ons? Laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten. U moet ons schriftelijk aansprakelijk stellen. U kunt dit doen via het contactformulier. Omschrijf de schade, hoe deze is ontstaan en wat de kosten zijn van het herstel. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Na ontvangst van uw bericht nemen wij contact met u op. Wij bespreken dan met u of het terecht is dat u ons aansprakelijk stelt. Als het nodig is, komen wij bij u langs om de schade te bekijken.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag