Inschrijven

Bent u op zoek naar een huurwoning? Wij bieden onze woningen, parkeerplaatsen en garages aan via WoningHuren.nl. U vindt hier ook het aanbod van 12 andere woningcorporaties. 

Waarom kiezen voor WoningHuren.nl?

  1. Door onze samenwerking met dertien woningcorporaties hebben we veel huurwoningen beschikbaar.
  2. De website is ontworpen om het zoeken naar huurwoningen eenvoudig te maken. U kunt filteren op locatie, huurprijs, en type woning om snel te vinden wat u zoekt.
  3. We bieden niet alleen woningen aan, maar ook garages, parkeerplaatsen en bergingen. Zo kunt u de huurwoning vinden die aan al uw wensen voldoet.
  4. Ons team staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden tijdens het hele huurproces. 

Schrijf uzelf hier in als woningzoekende, bekijk ons ruime aanbod, en gebruik onze handige zoekfuncties om uw woning te vinden.

Veel gevraagd over Inschrijven

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Algemeen

Via WoningHuren.nl schrijft u zich in als woningzoekende. Voor een inschrijving betaalt u € 25,-. De jaarlijkse verlenging is gratis.

Let u er op dat wij passend moeten toewijzen. Dat wil zeggen dat uw inkomen en uw gezinssamenstelling moeten passen bij de huurprijs en bij het type woning. Vraag uw inkomstenverklaring (ibri) aan bij de belastingdienst om te weten wat uw inkomen is.

Wat kost een inschrijving als woningzoekende?

Algemeen

Voor een inschrijving betaalt u € 25,-. U kunt dit bedrag eenvoudig en veilig betalen via iDEAL. De jaarlijkse verlenging is gratis. Inschrijven kan online via WoningHuren.nl.

Moet ik elke dag het woningaanbod op WoningHuren.nl bekijken?

Algemeen

Er komt dagelijks nieuw aanbod op WoningHuren.nl. Dit kan op ieder moment van de dag. Iedere woning blijft vier dagen op de website staan.

Heeft u uw woonwensen ingevuld en de tipberichten aangezet? Dan krijgt u een e-mail zodat u niets mist van het aanbod dat bij u past.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Algemeen

U heeft uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. Op WoningHuren.nl vindt u meer informatie. 

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

Algemeen

Kijk op WoningHuren.nl bij Vraag en Antwoord voor meer informatie over het wijzigen van gegevens.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Wordt dit meegerekend in het verzamelinkomen?

Algemeen

Nee, uw spaargeld of eigen vermogen telt niet mee in het verzamelinkomen. Uw verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst.

Wanneer moet ik mijn inschrijving verlengen?

Algemeen

Jaarlijks ontvangt u een e-mail met de vraag of u ingeschreven wilt blijven staan als woningzoekende. Wilt u dat, dan geeft u dat aan. Het jaarlijks verlengen van een inschrijving is gratis. 

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Algemeen

Ja, naast onze zorgwoningen verhuren wij ook woningen bestemd voor 55-plussers. Deze vindt u op de WoningHuren.nl waar ook de andere woningen aangeboden worden.