Overlast - vervolg

Gerelateerde vragen

Ik heb veel last van mijn buren nu iedereen thuis is door de coronacrisis. Wat kan ik hier aan doen?

Algemeen

Overlast mag u bij ons melden door ons te bellen op telefoonnummer (0546) 87 58 00 of door het contactformulier op onze website in te vullen.

Meer over dit onderwerp

Gaan jullie woningen ontruimen tijdens de coronacrisis?

Algemeen

Alleen in situaties waar er sprake is van ernstige overlast en zwaarwegende belangen voor andere huurders gaan we ontruimen. In alle andere gevallen ontruimen we niet tijdens de crisis.

Meer over dit onderwerp

Wat kan ik zelf doen aan de overlast?

Algemeen

Wij adviseren u met uw buren te praten over uw ergernis. Het kan zijn dat uw buren zich er niet van bewust zijn dat zij overlast geven. Het beste is de overlast rustig, duidelijk en concreet te benoemen. Met een goed gesprek lost u vaak een heleboel ergernissen op en kunt u afspraken maken die voor u beiden goed werken.

U kunt ook kijken wat Buurtbemiddeling Almelo eventueel voor u kan doen.

Meer over dit onderwerp

Hoe kan ik overlast melden bij Sint Joseph?

Algemeen

Lukt het niet om een overlastsituatie onderling te bespreken en op te lossen dan kunt u bij ons een overlastmelding indienen via de button 'overlast melding maken' op de homepage van onze website. Dit kan 24 uur per dag 7 dagen per week.

Een handgeschreven melding kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Bent u niet thuis op internet? Komt u dan gerust langs aan ons kantoor. Wij helpen u graag uw melding digitaal te verwerken op onze website.

Bij burenoverlast/ burenruzie zijn wij wettelijk niet verplicht om te bemiddelen.
Komt u er samen niet uit, dan kunt u advies vragen bij  Buurtbemiddeling.

Meer over dit onderwerp

Waarom kan ik overlast niet anoniem melden?

Algemeen

Een overlastmelding die binnenkomt, behandelen wij altijd vertrouwelijk. Aan de overlastgever geven wij nooit zonder toestemming van de overlastmelder door wie de melding gedaan heeft. Pas als het tot een rechtszaak komt, voeren wij de overlastmelding als bewijsmiddel aan. Wij vragen daarvoor altijd toestemming aan de melder. Een anonieme overlastmelding - dus zonder naam en adresgegevens - is voor de rechter geen bewijsmiddel.

Meer over dit onderwerp

Ik woon in een koopwoning. Kan ik een overlastmelding over een huurder van Sint Joseph doen?

Algemeen

Wij adviseren u om met onze huurder in gesprek te gaan. Wilt u dit niet alleen doen, dan kunt u dit samen met een vrijwilliger van Buurtbemiddeling doen.  

Meer over dit onderwerp

Bemiddelt Sint Joseph bij een burenruzie?

Algemeen

Bij burenruzies zijn wij wettelijk niet verplicht om te bemiddelen.
Komt u er samen niet uit, dan kunt u advies vragen bij Buurtbemiddeling.

Meer over dit onderwerp

Ik ervaar overlast van huisdieren in mijn buurt. Wat kan ik (zelf) doen aan de overlast?

Algemeen

Wij adviseren u de eigenaar van het dier hierop aan te spreken. Het kan zijn dat zij zich er niet van bewust zijn dat huisdieren overlast geven. Met een goed gesprek kunt u deze ergernis misschien samen oplossen of afspraken maken die voor u beiden goed werken. Komt u er samen niet uit, dan kunt u Buurbemiddeling inschakelen.

Meer over dit onderwerp

Ik woon in een straat met huurders en kopers. Ik ervaar overlast van een koper. Wat kan ik doen?

Algemeen

Helaas kunnen wij u hierin niet bijstaan. Wij adviseren u om met deze persoon in gesprek te gaan. Wilt u dit niet alleen doen, dan kunt u dit samen met een vrijwilliger van Buurtbemiddeling doen.

Meer over dit onderwerp

Wanneer begint St. Joseph een rechtszaak bij overlast?

Algemeen

Wanneer er sprake is van ernstige overlast die ondanks meerdere bemiddelingen aanhoud. In het uiterste geval vragen wij de rechter om de woning te mogen ontruimen. De overlastveroorzaker wordt dan dakloos. Een rechter wijst een ontruimingsvonnis dan ook niet zomaar toe. Er zijn meerdere overlastmeldingen nodig, die wij aan de rechter kunnen voorleggen. 

Meer over dit onderwerp

Er staat iemand anders op mijn parkeerplaats, wat kan ik doen?

Algemeen

Als u niet weet van wie de auto is adviseren we u een briefje onder de ruitenwisser te plaatsen. U kunt aangeven dat u de parkeerplaats huurt en de eigenaar van de auto vriendelijk verzoeken de auto te verplaatsen.

Meer over dit onderwerp

Wat doet Sint Joseph in het bestrijden van de eikenprocessierups?

Algemeen

Wij plaatsen waar mogelijk nestkasten om de natuurlijke vijand van de rups aan te trekken. Nesten in bomen op onze grond verwijderen we wanneer deze tot overlast leiden. Bomen waar een nest aanwezig is markeren we met een lint. 

Meer over dit onderwerp