Bestrijding eikenprocessierups

Bij verschillende wooncomplexen van ons staan eikenbomen. Het onderhoud van deze bomen is onze verantwoordelijkheid. Het voorkomen van overlast door de eikenprocessierups is ook onze taak.

Voorkomen is beter…
Om de overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te voorkomen nemen de gemeente Almelo en wij verschillende preventieve maatregelen.

Een nest; en dan?
Ziet u een nest in een van de bomen die op onze grond staat? Bel ons op nummer 0546 87 58 00. Wij gaan de boom en de locatie bekijken. Wij beoordelen of een aanwezig nest tot overlast leidt of niet. De boom markeren wij in ieder geval met een lint, zodat het voor iedereen duidelijk is dat er processierupsen in de boom aanwezig zijn.

Zorgt een nest voor overlast omdat de boom dichtbij woningen of in een loop-/fietsroute staat, dan gaan wij kijken wat mogelijk is om het nest te laten verwijderen. Het verwijderen van nesten gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Dit doen wij zelf niet en wij vragen u ook om aanwezige nesten met rust te laten.

Voor bomen die op gemeentelijke grond staan, geldt dat u met de gemeente contact opneemt, wanneer een nest tot overlast leidt. De gemeente Almelo onderneemt ook verschillende acties om de overlast te beperken.

Tips/ideeën
Heeft u tips of ideeën die ons kunnen helpen bij het voorkomen van overlast door de eikenprocessierups? Laat het ons of onze wijkbeheerder weten: info@stja.nl of 0546 87 58 00.

Terug naar overzicht