Brief Belastingdienst: inkomensafhankelijke huurverhoging

Sint Joseph heeft inkomensgegevens van alle huurders opgevraagd bij de Belastingdienst

Dit jaar wil Sint Joseph een inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoeren voor huurders met een midden en hoog inkomen. Dit is een verhoging van de huurprijs van een sociale huurwoning die uitgaat van het inkomen van de huurder.

Daarom ontvangen alle huurders in een sociale huurwoning een brief van de Belastingdienst. Daarin staat dat wij uw inkomensgegevens hebben opgevraagd. U herkent deze brief aan het onderwerp: 'Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd'.

Waarom doen wij dit?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een prijs betaalt om te wonen die bij hem of haar past. Een prijs die past bij uw inkomenssituatie en huishouden. Sint Joseph ontvangt van de Belastingdienst inkomensgegevens over het jaar 2022. De Belastingdienst geeft geen bedragen door, alleen een categorie (laag, midden of hoog). Heeft u een hoger inkomen? Dan kunt u een hogere huur betalen. Dit staat ook in de wet.

Wacht op ons voorstel tot huuraanpassing

We snappen het als u vragen heeft. Wij vragen u om de brief over de huuraanpassing af te wachten. Deze ontvangt u eind april. Pas dan kunnen wij u antwoord geven over uw situatie. In deze brief staat of u een huurverhoging krijgt afhankelijk van uw inkomen. Daarnaast komt er uitgebreide informatie op onze website.

Op dit moment kunnen wij nog geen antwoord geven op uw vragen.