De Spinnerij in Almelo opgefleurd met bloembakken dankzij bijdrage Betere Buurt Fonds

Betere Buurt Fonds helpt huurders bij het uitvoeren van ideeën
Twee bewoners van De Spinnerij in Almelo wilden de toegangen tot de appartementen opfleuren met bloembakken. Het plaatsen van bloembakken zorgt volgens hen voor een verzorgde en fijne buurt. Bovendien geeft het de bewoners een fleurig welkom thuis.

Aanvraag Betere Buurt Fonds
Om de bloembakken met planten aan te schaffen deden ze een aanvraag bij het Betere Buurt Fonds. Dit fonds heeft Sint Joseph sinds 2022 in het leven geroepen om huurders te ondersteunen bij het uitvoeren van ideeën voor hun straat/gebouw/wijk.

Het plaatsen van meerdere bloembakken bij de entrees van dit woongebouw sluit goed aan bij waar het Betere Buurt Fonds voor bedoeld is; bijdragen aan een prettige, leefbare woonomgeving.

Met elkaar en voor elkaar
De heren regelden alles zelf; ze haalden de bloembakken, de planten, potgrond, plaatsten de potten en plantten de boompjes en planten. Tijdens het plaatsen en planten waren meerdere buren aanwezig. De reacties zijn positief. De bewoners zijn blij met de fleurige aanvulling en waarderen het dat De Spinnerij in Almelo nu is verfraaid dankzij het initiatief van deze twee bewoners.

Verbetering
Als sociale verhuurder wil Sint Joseph op verschillende manieren bijdragen aan prettig wonen. Met het Betere Buurt Fonds ondersteunt Sint Joseph bewoners bij het uitvoeren van hun ideeën voor het woongebouw, de straat of buurt. Het kan dan gaan om een verbetering voor de buurt of een verbetering van het onderlinge contact.

Ondersteunen
De ondersteuning van Sint Joseph kan in de vorm van geld, maar ook in de vorm van het aanschaffen van materialen, uitlenen van gereedschap of inzet van mensen bij een activiteit. Belangrijk is dat een idee bijdraagt aan de leefbaarheid en dat meerdere mensen baat hebben bij het idee.

Aanvraag indienen
Een aanvraag indienen kan op de website van Sint Joseph. Het Betere Buurt Fonds is te gebruiken door huurders van Sint Joseph. Per jaar is er een budget beschikbaar. Is het potje leeg, dan moeten huurders tot het volgende jaar wachten.