Drie woningen onbewoonbaar door brand

Op woensdag 3 juni woedde er een brand in een woning aan de Noorderstraat. Deze brand zorgde ervoor dat de woning en de twee woningen ernaast onbewoonbaar zijn geworden. 

Oorzaak
Hoe de brand is ontstaan, weten wij op dit moment nog niet. Wel weten wij dat de schade aan de drie woningen groot is. Het herstellen van de woningen om deze weer bewoonbaar te maken gaat enkele maanden duren. De vierde woning in dit blok woningen is wel bewoonbaar. In deze woning hebben wij wel maatregelen genomen om de overlast van brandgeur tegen te gaan.

Veiligheid
De veiligheid van de bewoners gaat voor alles. Samen met de bewoners kijken wij waar nodig en mogelijk naar oplossingen voor vervangende huisvesting. Bij de herstelwerkzaamheden aan de woningen onderzoeken wij ook de mogelijkheden om het aanwezige asbest (in de daken) te verwijderen.

Voorkomen
Brand in een woning is een nare gebeurtenis. Op de website van de brandweer vindt u tips voor het voorkomen van brand. Zorg daarnaast altijd voor een goede inboedelverzekering. Ontstaat er toch brand in uw of een naastgelegen woning, dan kunt u veel kosten vergoed krijgen wanneer u verzekerd bent.

Foto: scannernieuws Almelo

Foto: ScannerNieuws Almelo

Terug naar overzicht