Een huur- of koopwoning? Schrijf je in bij WoningHuren.nl

Een huur- of koopwoning? Schrijf je in bij WoningHuren.nl

Een huis is niet alleen een plek met muren en een dak. Het is een plek waar we ons thuis willen voelen, waar we leven, lachen en groeien. Soms gebeuren er dingen in het leven waar we geen controle over hebben. Een nieuwe baan in een andere stad, gezinsuitbreiding, of simpelweg een andere kijk op het leven. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je op zoek bent naar een nieuwe woning. Het is dan belangrijk dat je ingeschreven bent bij WoningHuren.nl.

Waarom (opnieuw) inschrijven?

Inschrijven bij WoningHuren.nl is niet alleen belangrijk voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Het is een slimme zet voor iedereen. Waarom? We noemen een paar redenen:

  1. Stel je voor dat je leven ineens verandert. Je krijgt een mooie nieuwe baan in een andere stad. Of er is een kindje op komst. Als je ingeschreven staat, heb je meer kans en flexibiliteit bij het vinden van een woning die bij je past.
  2. Onverwachte omstandigheden kunnen altijd voorkomen. Wanneer je bijvoorbeeld moet verhuizen om persoonlijke redenen, biedt WoningHuren.nl sneller een oplossing als je staat ingeschreven.
  3. Het leven verandert steeds. Wat nu bij jou past, kan in de toekomst anders zijn. Door je in te schrijven, ben je voorbereid op veranderingen in jouw toekomstige situatie.

Zelfs als je op dit moment al een koop- of huurwoning hebt, is het belangrijk om je in te schrijven bij WoningHuren.nl. We geven een paar voorbeelden van situaties waarin een inschrijving heel goed van pas komt.

Keuzes voor de toekomst:

Lisa woont vanaf haar 21ste in een kleine jongerenwoning. Haar vriend woont nog bij zijn ouders in Lochem. Samen kijken ze naar een nieuwe, grotere woning. Gelukkig staat Lisa al jaren ingeschreven en met het oog op een kinderwens reageren ze samen op een eengezinswoning.

De familie Van der Berg woont in een appartement aan de rand van de stad. Ze willen graag een tweede kindje. Daarom denken ze aan een grotere woning. Door ingeschreven te staan, hebben ze veel meer kans op een eengezinswoning dan wanneer ze niet ingeschreven staan.

Dringende situaties:

Meneer en mevrouw Jansen hebben samen jarenlang genoten van hun eengezinswoning. Ze willen graag verhuizen naar een appartement, omdat meneer Jansen niet meer zo goed kan lopen. Gelukkig staan ze al meer dan vijftien jaar ingeschreven bij WoningHuren.nl. Ze staan daarom bovenaan de lijst voor een geschikt appartement.

Jasmijn en haar man gaan scheiden. Op dit moment is het thuis niet fijn en heel onrustig. Jasmijn wil heel graag naar een andere woonomgeving. Doordat ze al langere tijd ingeschreven staat bij WoningHuren.nl, heeft ze meer kans op een leuke woning in een fijne woonomgeving.

Eigen keuze om te verhuizen

Erik woont in een wijk met veel kinderen. Hij is kort geleden met pensioen gegaan. Hij denkt erover na om in een rustigere omgeving te gaan wonen. Door zijn inschrijving bij WoningHuren.nl kan hij zoeken naar een woning die past bij zijn nieuwe levensfase.

Emma, Tim en Ahmed delen een studentenflat. Zij weten dat zij na hun studie ieder een eigen kant opgaan. Ze schrijven zich in bij WoningHuren.nl. Zo kunnen ze alle drie op zoek naar een woning die bij hun wensen past.

Spoedgevallen

Als woningcorporatie spreken we vaak mensen die snel een nieuwe woning nodig hebben. Deze spoedgevallen zijn lang niet altijd dringend, maar de huurder denkt dat vaak wel. Een huurder kan dan ‘sociale urgentie’ aanvragen. Deze wordt alleen in speciale en dringende situaties afgegeven. De huurder moet aantonen dat het echt om een noodsituatie gaat, waar hij of zij zelf niks aan kan doen.

Door je (opnieuw) in te schrijven op WoningHuren.nl, geef je jezelf de mogelijkheid om beter in te spelen op veranderingen. Ook als het voor jou dringend is. Het kost eenmalig €25,-. Zo vergroot je je kansen op het vinden van een woning die bij je past, in welke situatie of levensfase je ook zit. Of het nu gaat om een nieuwe baan, gezinsuitbreiding, of een onverwachte situatie, ingeschreven staan bij WoningHuren.nl geeft je meer keuze dan wanneer je dat niet doet.

Hulp nodig bij inschrijven?

Wij helpen jou graag! Neem gerust contact met ons op als je niet precies weet welke informatie je moet aanleveren of als je vragen hebt over je situatie. Natuurlijk mag je ook bij ons binnen lopen. Samen zorgen wij ervoor dat je ingeschreven staat bij WoningHuren.nl.