Een kijkje achter de schermen: maak kennis met vastgoedregisseurs Babet en Julia
Sinds september zijn Babet (25) en Julia (26) aan de slag als vastgoedregisseurs bij Sint Joseph. Twee jonge professionals met een frisse blik op de sector. Hoog tijd om kennis met ze te maken!
Babet woont in Sibculo en studeerde Bouwtechnische Bedrijfskunde. Tijdens haar laatste studiejaar liep ze stage bij Sint Joseph. “Ik deed een onderzoek en merkte meteen dat de sfeer hier goed zat. Toen deze functie vrijkwam, heb ik niet lang getwijfeld. De rol sluit goed aan bij mijn opleiding en ik wist: hier voel ik me op mijn plek.” Julia woont in Haaksbergen en studeerde vastgoedkunde. Ze begon bij Sint Joseph als inlener op de Frontoffice. “Daarna kreeg ik een contract aangeboden en toen deze functie vrijkwam, heb ik mijn kans gepakt. Het leek me een leuke, afwisselende uitdaging – en dat klopt helemaal. Het sluit ook goed aan bij mijn opleiding.’’
Wat doet een vastgoedregisseur eigenlijk?
“Geen dag is hetzelfde,” vertellen ze. “We hebben van alles een beetje: bewonerscontact, planning, financiën, communicatie, dagelijks en planmatig onderhoud… En dan werken we ook nog met onze vaste RGS-partners.” Vastgoedregisseurs hebben bij Sint Joseph een brede rol. “Dat maakt het werk juist zo interessant.”
In gesprek met bewoners
Als vastgoedregisseur heb je niet alleen te maken met projecten, plannen en cijfers – juist het contact met bewoners maakt het werk zo bijzonder. Ook tijdens grotere projecten blijven ze nauw betrokken bij de mensen om wie het draait. “We willen weten wat er leeft in een complex of buurt. Daarom gaan we in gesprek met bewoners en betrekken we hen bij de plannen waar mogelijk. Die betrokkenheid is belangrijk – voor ons én voor hen.”
Tussen bouwplaats en bureau
Hun werkdagen zijn net zo afwisselend als hun taken. Soms zijn ze vooral op kantoor bezig met planningen en overleggen, dan weer lopen ze rond op een projectlocatie om de voortgang te bespreken met uitvoerders of partners. “Dat maakt het werk leuk en dynamisch,” zegt Babet. “Je bent constant aan het schakelen tussen binnen en buiten.”
Ruimte om te groeien
De variatie in het werk brengt ook uitdagingen met zich mee. “We zijn allebei nog volop aan het leren,” zegt Julia eerlijk. “Soms missen we nog kennis of ervaring – vooral op technisch vlak. Maar dat is logisch. Je groeit erin door het gewoon te doen.” Ook het slim indelen van je dag is iets wat je leert met de tijd. “Maar die ruimte om te groeien krijgen we hier. Dat voelt vertrouwd.”
Met oog voor de toekomst
Wat hun werk extra waardevol maakt, is de maatschappelijke impact. “We kijken steeds hoe we onze woningen kunnen aanpassen aan veranderende wensen. Denk aan vergrijzing, duurzaamheid en wooncomfort,” vertelt Babet. “We willen dat mensen hier niet alleen nu, maar ook in de toekomst prettig kunnen wonen.”
Daarbij worden bewoners actief betrokken. “We laten ze meedenken, bijvoorbeeld bij renovaties of verduurzaming. Samen zoeken we naar oplossingen die én comfortabel zijn én kosten besparen. Dat vinden we belangrijk.”
Een toekomst vol kansen
Met projecten als de Blauwhuisweg, De Burcht en het vernieuwende ‘ondertoppen’ – waarbij extra woonruimte wordt gecreëerd onder bestaande gebouwen – is er genoeg om enthousiast van te worden. “We houden van vernieuwen. En het mooie is: het resultaat zie je terug in hoe mensen wonen. Dat maakt het heel tastbaar.”
Voor de komende jaren hebben ze allebei een helder doel: hun rol volledig eigen maken en doorgroeien als betrouwbare schakel binnen het vastgoedteam.