Energietoeslag van € 800 aan te vragen

Inwoners van Almelo met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van het bestaansminimum komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Het gaat om een bedrag van € 800. Aanvragen kan bij de gemeente Almelo. De energietoeslag is in het leven geroepen om mensen met een smalle beurs tegemoet te komen nu de prijzen van gas en stroom snel stijgen.

Aanvragen
Energietoeslag aanvragen kan nog tot eind oktober dit jaar. Dit kan bij de gemeente Almelo op deze website.  Hier leest u ook wie wel en niet in aanmerking komen voor de energietoeslag. 

Hulp bij het aanvragen
Almelo Sociaal kan u helpen bij het aanvragen van de vergoeding energiekosten. Als u geen DigiD heeft, kan Almelo Sociaal u helpen met het aanvragen van DigiD. Aanvragen van DigiD duurt 3 werkdagen. U kunt hiervoor naar het spreekuur op maandagochtend, dinsdagochtend en vrijdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur bij Almelo Sociaal aan de Boddenstraat 3. U hoeft geen afspraak te maken.

De bibliotheek kan u ook helpen bij het aanvragen van de vergoeding energiekosten. U kunt hiervoor naar het spreekuur op donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur bij de bibliotheek aan Het Baken 3. U hoeft geen afspraak te maken.

Lees meer over de energietoeslag in dit krantenbericht in Tubantia.