Gemoderniseerd Theresiahof opent deuren voor publiek

Tijdens een feestelijk Open Huis op zaterdag 14 mei kunnen geïnteresseerden kennismaken met woonzorgcomplex De Theresiahof in Bornerbroek. Deze 23 jaar oude locatie is onlangs vanbinnen gemoderniseerd. Tijdens het Open Huis, op 14 mei van 11.00 tot 15.00 uur, kunnen geïnteresseerden de vernieuwde appartementen bekijken en meer te weten komen over de zorg die binnen De Theresiahof geboden wordt. TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) en Woningstichting Sint Joseph Almelo (eigenaar van het gebouw) werkten nauw samen bij de vernieuwing van De Theresiahof.

Opfrissen
Er zijn werkzaamheden uitgevoerd aan de appartementen en aan de algemene ruimtes. De keukens, badkamers, maar ook de vloeren en gangen zijn vernieuwd en hebben weer een frisse uitstraling gekregen. Dionne van der Sluis, leidinggevende bij De Theresiahof is tevreden. “Er is sinds augustus vorig jaar heel hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Het is heel erg mooi geworden. We hopen dat bewoners, medewerkers en vrijwilligers nu nog meer kunnen genieten van een prettige leef- en werkomgeving.”

Veiligheid
Naast het moderniseren/opfrissen van de woningen, was er veel aandacht voor veiligheid. Er zijn verschillende brandveiligheidsmaatregelen getroffen (compartimenten, spiegeldraadglas, automatische deurdrangers en rookmelders). Ook zijn de woningen nagenoeg drempelvrij gemaakt. Dit is niet alleen in geval van brand en vluchten handig, maar het voorkomt ook dat mensen vallen of struikelen en zich bezeren. Dat is ook de reden dat er beugels bij het toilet zijn geplaatst en het tapijt is vervangen door pvc-vloerbedekking. Valpreventie is ook een vorm van veiligheid.

Open Huis
Het Open Huis van De Theresiahof in Bornerbroek vindt plaats op zaterdag 14 mei van 11.00 uur tot 15.00 uur. Bezoekers krijgen de kans om de vernieuwde appartementen te bekijken en kennis te maken met de zorg die binnen De Theresiahof wordt verleend. Aanwezigen kunnen eveneens kennismaken met de duo-fiets. Daarnaast is er vermaak voor kinderen, met ballonnen, schminken en wat lekkers. Tijdens het Open Huis is er een loterij en live muziek. Iedereen is van harte welkom tijdens deze sfeervolle dag.

De symbolische heropening van De Theresiahof vindt twee dagen eerder plaats (tijdens de Dag van de Zorg) voor genodigden en wordt verricht door wethouder Van Mierlo en twee bewoners.