Geveltuintjes in Wester-Sluitersveldlanden

Zaterdag 7 oktober hebben wij, samen met bewoners, Avedan, gemeente Almelo en de Groene Loper Natuurhus Almelo, geveltuintjes aangelegd in de wijk Wester-Sluitersveldlanden. Maar liefst 35 bewoners in de Kortenaerstraat, de Ruyterstraat en de Piet Heinstraat deden mee. De aftrap was om 11.00 uur bij het Bridgeclubgebouw aan de Piet Heinstraat. De bewoners werden ontvangen met koffie, thee en een lekker taartje.

Vervolgens werden de tegels voor hun huis ingeruild voor een geveltuintje. De Groene Loper zorgde voor pakketjes met planten. Tuingereedschap, kruiwagens en potgrond stonden klaar. Iedere bewoner kreeg een plantenpakket met daarin negen plantjes, een schepje, een emmer en tuinhandschoenen. Het zand werd uitgegraven en potgrond werd erin geschept. Daarna konden de plantjes worden geplant. 
De deelnemers kregen ook uitleg over de reden van het aanleggen van geveltuintjes. De tuintjes dragen bij aan een betere afwatering van regenwater, minder hittestress in perioden van langdurige warmte, groenere wijken en biodiversiteit.
Het was een geweldige dag en de straten zien er prachtig uit! Het motto? ‘Gewoon samen doen!’

Met dank aan Avedan, gemeente Almelo, de Groene Loper Natuurhus Almelo en Groencentrum 't Bekkingveld uit Zenderen voor hun bijdragen.