Graffitikunst op gevel Cityflat

Wij hebben graffiti laten aanbrengen op de gevel van de Cityflat aan het Stadhuisplein. Niet zomaar graffiti, maar heuse kunstwerken, gemaakt door jongeren in samenwerking met  kunstenaars. Dit alles onder de noemer ‘Trots op Almelo’.

Maatschappelijke kunstproject
Trots op Almelo is een maatschappelijk kunstproject van Stichting Kleurrijk Twente. Jongeren tussen de 9 en 16 jaar maken muurschilderingen en kunstwerken onder begeleiding van graffiti-artiesten en jongerenwerkers. De coördinatie van het project is in handen van PvCC, Praktijk voor Coaching en Creativiteit.

Ondersteuning
Wij hebben een financiële ondersteuning toegezegd voor drie jaar. De kunstwerken aan de Cityflat is het eerste project. Wij zijn van mening dat de kunstwerken niet alleen de gevel maar ook de aanblik van de omgeving verfraaien. We bekijken nog op welke andere plekken in ons werkgebied we graffitikunst laat aanbrengen. Inbreng van huurders en deelname van jongeren is daarbij zeker welkom. Jongeren die interesse hebben kunnen zich melden bij PvCC via wendy@pvcc.nl


 

Terug naar overzicht