Gratis energiebesparende producten in gemeente Almelo


Verlaag de energierekening tot wel honderden euro’s per jaar
Inwoners van Almelo kunnen voor € 70,- aan energiebesparende producten gratis aanschaffen. De gemeente Almelo betaalt de rekening vanuit de RREW Subsidie. Besparende producten bestellen kan op 2 manieren: via een webshop duurzaambouwloket.nl/almelo of in de lokale bouwmarkt. Hiermee besparen inwoners direct op de stroom- gas, of waterrekening.

Duurzaam bouwloket
Op duurzaambouwloket.nl/almelo is een lijst met maatregelen te vinden en zijn gratis producten te bestellen tot een totaalbedrag van €70,-. De bestelde producten worden thuisbezorgd. Inwoners die liever naar de winkel gaan, dienen achteraf de bon in via duurzaambouwloket.nl/almelo en krijgen tot € 70,- teruggestort.

Poen voor groen
Inwoners die eerder subsidie ontvingen tijdens de actie ‘Poen voor groen’ kunnen opnieuw meedoen. Twee keer dezelfde bon insturen mag uiteraard niet. Het gaat om nieuwe maatregelen.

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)
De €70,- euro aan energiebesparende producten is onderdeel van de RREW-subsidie. Alle Nederlandse gemeenten kregen de mogelijkheid om zich bij de Rijksoverheid in te schrijven voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Met deze regeling stimuleert de gemeente woningeigenaren en huurders om energie te besparen, door te beginnen met kleine maatregelen. Want veel kleine maatregelen bij elkaar, is samen een grote besparing.

Bewoners van huurwoningen en koopwoningen mogen gebruikmaken van deze regeling. Besparen op uw energielasten wordt met deze regeling een stukje makkelijker. Door de producten via de webshop te bestellen, hoeft u ook geen geld voor te schieten.