Groeien en bloeien verbindt

Doen wat wél kan en samen de thuisomgeving letterlijk kleur geven; dat doet Sint Joseph samen met Stichting Present, ETC Nederland en Farwick.

Opfleuren
Dankzij deze samenwerking lukt het om op drie plekken in Almelo meerdere tuinen op te fleuren en op te knappen waar gewenst. Vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van de bovengenoemde organisaties, lukt het om de tuinen van verschillende bewoners te voorzien van nieuwe planten, om waar nodig straatwerk te herstellen of snoeiwerkzaamheden uit te voeren.

Vrijwillige inzet
ETC Nederland zorgt met twaalf medewerkers dat de handen uit de mouwen gaan. Deze twaalf medewerkers zetten zich vrijwillig in om de tuinen van bewoners onder handen te nemen. Dankzij de aanwezige tuinman van Farwick gebeurt dit op een goede en verantwoorde manier. Farwick zorgt naast de tuinman ook voor twintig plantjes per tuin. Ook Stichting Present is aanwezig met een aantal vrijwilligers. Sint Joseph schenkt de deelnemende bewoners een gieter, bezem en schoffel zodat de bewoners de opgeknapte tuin zelf blijven onderhouden. De wijkbeheerders van Sint Joseph zijn zelf ook aanwezig om te helpen en om met de bewoners in gesprek te gaan.

Sociale verbinding
Naast meer kleur en opgeknapte tuinen, zorgt deze actie voor de nodige sociale verbinding tussen buren. En dat is, zeker in deze coronatijd, prettig. Bewoners helpen mee en maken op veilige afstand een praatje. En waar de ene bewoner het grind uit de tuin wil hebben, kan de buurman het juist goed gebruiken. “Ik heb niet zulke groene vingers, dus dat grind is voor mijn tuin ideaal. En met de plantjes die ik nu krijg wordt het toch een mooi geheel.

Drie wijken
De wijkbeheerders van Sint Joseph hebben ieder een aantal woningen in hun wijken aangewezen die in aanmerking komen voor deze plantjesactie. De bewoners zijn gevraagd of zij hieraan mee willen werken. Het gaat nu om drie locaties; een in de wijk Sluitersveld, een in de Schelfhorst en in De Riet.

Terug naar overzicht