Groot onderhoud en verduurzaming 52 woningen verloopt voorspoedig

Aan de Vellekatelaan en omliggende straten zijn we bezig met het uitvoeren van groot onderhoud en verduurzamingsmaatregelen bij 52 woningen. De eerste woningen zijn klaar en naar tevredenheid opgeleverd aan de bewoners. 

Een nieuwe keuken, badkamer en toilet, dak- en vloerisolatie en het plaatsen van zonnepanelen; allemaal werkzaamheden die uitgevoerd worden aan de 52 woningen. Bij oplevering ontvangen de bewoners een informatieboekje waarin de verschillende nieuwe installaties (mechanische ventilatie, zonnepanelen) in de woning worden uitgelegd. 

Zelf kiezen
De bewoners mochten zelf de kleuren van een aantal materialen kiezen (tegels, keukenkastjes). De werkzaamheden zorgen voor overlast. Zo kunnen de bewoners tijdelijk hun keuken, badkamer en toilet niet gebruiken. Hiervoor zijn er wel vervangende voorzieningen geregeld. In de pauzewoning in de buurt kunnen de bewoners terecht om de werkzaamheden even te ontvluchten bijvoorbeeld. 

De vaklieden werken hard en ervaren veel medewerking van de bewoners. Tijdens de warme dagen werden de bouwvakkers getrakteerd op ijs en ook voor een bakje koffie staan bewoners voor hen klaar. Grote dank aan de bewoners voor hun medewerking. 

Vakantie
Tijdens de bouwvakantie (29 juli t/m 16 augustus) liggen de werkzaamheden stil. De aannemer zorgt dat alle woningen uit de steigers zijn en dat de buurt er zo netjes en opgeruimd mogelijk uit ziet. In december ronden we dit project af en zijn alle 52 woningen klaar. 

Zonnepanelen op de woningen aan de Vellekatelaan. Maker foto: Schone Zon.

Terug naar overzicht