Hulp bij financiële problemen

Huurders die door de coronacrisis in geldproblemen komen en de huur niet meer (volledig) kunnen betalen, vragen wij om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Bel ons op nummer 0546 87 58 00 of stuur een mail naar info@stja.nl. Onze medewerkers gaan met u telefonisch in gesprek om samen tot een goede oplossing te komen.

In gesprek
De HuurdersAdviesRaad van Sint Joseph heeft ons ook geadviseerd om extra aandacht te geven aan huurders waar geldproblemen ontstaan. In overleg met de HAR hebben wij aangegeven dat wij zo snel mogelijk met deze huurders in gesprek gaan. Wij maken passende betalingsafspraken of leggen direct contact met collega’s van de gemeente. Ook gaan wij zelf pro-actief contact met huurders opnemen zodra wij zien dat huren niet betaald worden. Wij proberen daarmee zo snel mogelijk tot goede oplossingen te komen met huurders.

Achterstand
Voor huurders die een huurachterstand oplopen door de coronacrisis geldt dat wij in deze maanden geen incassokosten in rekening brengen. Wij doen er als verhuurder alles aan om samen met huurders deze crisis door te komen. Dit geldt voor alle corporaties in Twente. De corporaties zijn zich ervan bewust dat de landelijke maatregelen tegen het coronavirus behoorlijke impact hebben. Werk valt weg, bedrijven moeten (tijdelijk) hun deuren sluiten, werknemers zijn bang hun baan te verliezen en ZZP’ers zitten zonder inkomsten. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en vragen zich af of ze de huur nog wel kunnen betalen.

Géén huisuitzettingen
Sinds de coronamaatregelen zetten de corporaties geen mensen uit huis, dit vinden zij onverantwoord. Wel zijn er uitzonderingen: bij criminele activiteiten (hennepteelt of drugs dealen) en grote overlast kan dit nog wel voorkomen. De veiligheid van buren en mensen uit de straat gaat immers voor.

Financiële regelingen
De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om mensen met geldproblemen te ondersteunen. U leest er hier meer over:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen

 

Terug naar overzicht