Maximale inkomensgrens aangepast

Betaalbaar wonen vinden wij belangrijk. Een woning huren met een huurprijs die past bij het inkomen. Daar zetten wij ons voor in.Om dit te doen geven wij per huurprijsklasse een inkomensgrens aan. Vanaf 1 september 2021 wijzigen deze inkomensgrenzen. De belangrijkste wijziging is dat mensen met een inkomen tot € 55.000 een sociale huurwoning mogen huren. De grens was € 50.000. 

Met het verhogen van de inkomensgrens is het voor meer mensen mogelijk om een sociale huurwoning te huren. Mensen die meer dan € 55.000,- per jaar verdienen, kunnen alleen een woning huren met een huurprijs hoger dan € 752,33. Zij kunnen dus geen sociale huurwoning huren. In het schema hieronder ziet u welke inkomensgrenzen gelden voor verschillende prijsklassen van woningen.

Woningaanbod

Het sociale huurwoningaanbod in Almelo vindt u op www.woonburoalmelo.nl. Op deze website ziet u de woningen van Beter Wonen en Sint Joseph die te huur zijn. Op deze website vindt u ook alle informatie over het vinden van een woning en de regels die gelden.