Nomineren voor Beste Buur Bokaal

Voor het vierde jaar op rij kunnen inwoners uit de gemeente Almelo een beste buur opgeven. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Geef hem of haar dan op via de website www.bestebuurbokaal.nl. Opgeven kan tot 16 augustus.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van de woningcorporaties, Sint Joseph en Beter Wonen. Ook de huurdersorganisaties HAR en SHBW en de gemeente Almelo ondersteunen dit initiatief. Samen met onze partners vinden wij noaberschap en een sociale en veilige leefomgeving erg belangrijk. Dit zorg ervoor dat mensen langer thuis blijven wonen, het draagt bij aan een vertrouwde omgeving en helpt tegen vereenzaming. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijne leefomgeving verdienen daarom extra waardering. Deze waardering wordt gegeven met het uitreiken van de Beste Buur Bokaal. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat die waardering verdient. We mochten de vorige jaren zien hoeveel energie waardering geeft bij genomineerden. Ook het opgeven van iemand die u als beste buur ervaart, doet goed.

Nomineren kan nu!
Alle inwoners uit de gemeente Almelo komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Die persoon moet  worden voorgedragen door een buurtbewoner. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Noteer vooral ook waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Deze redenen zijn belangrijk voor de jury. Maak ook gebruik van voorbeelden. We kijken uit naar mooie, hartelijke, warme, sociale burenverhalen.

Uitreiking op Burendag - 25 september 2021
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt overal plaats op 25 september op de jaarlijkse Burendag. Opgeven/Nomineren kan tot 16 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.