Op zoek naar een woning? WoningHuren.nl!

Ons woningaanbod vindt u op WoningHuren.nl. Zoeken en reageren was nog nooit zo makkelijk. Neem snel een kijkje.

Dagelijks nieuw aanbod
In totaal bieden 13 woningcorporaties vanaf 28 maart hun woningen, parkeerplaatsen, garages, standplaatsen en woonwagens aan op WoningHuren.nl. Dit betekent dat er dagelijks nieuw aanbod is. Gemiddeld ziet u als woningzoekende 125 woningen per week op deze website voorbijkomen.

Loting, inschrijftijd en direct te huur
De manier waarop de woningcorporaties de woningen aanbieden blijft zoals u dat gewend bent. Sommige woningen worden verloot, bij anderen geldt dat de inschrijftijd bepaalt wie als eerste een aanbieding krijgt en soms is een woning direct te huur en geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Op WoningHuren.nl ziet bij de advertentie precies waar u aan toe bent.

Zoektijd
Hoe lang het duurt voordat u een woning vindt, is van veel verschillende dingen afhankelijk. Zo bieden corporaties woningen aan met loting en anderen wijzen toe op basis van de langste inschrijftijd. Het type woning (eengezinswoning, appartement), de locatie, de samenstelling van het huishouden, hoe vaak iemand reageert en het inkomen zijn andere belangrijke factoren die de zoektijd beïnvloeden. Gemiddeld genomen zien we dat mensen die actief zoeken binnen een tot anderhalf jaar een woning vinden. Met de komst van WoningHuren.nl is de verwachting dat deze gemiddelde zoektijd gelijk blijft. Dat monitoren we actief zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

Gemak
Dankzij de samenwerking van 13 corporaties is het mogelijk om het woningaanbod bij jou in de buurt nu op één plek te vinden. De corporaties willen zo het vinden van een huurhuis zo makkelijk mogelijk maken voor woningzoekenden. In heel Nederland werken corporaties (regionaal) samen om het woningaanbod op één plek aan te bieden. Het samen aanbieden van het woningaanbod zorgt er ook voor dat er meer zicht is op de woonwensen van woningzoekenden in deze regio. Deze informatie helpt de corporaties en gemeenten bij het opstellen van woonvisies als het gaat om type woningen, woonlocaties en meer.

Deelnemende corporaties
Op www.woninghuren.nl staat het woningaanbod van Beter Wonen, De Goede Woning, De Woonplaats, Domijn, Mijande Wonen, Ons Huis, Reggewoon, Sint Joseph Almelo, Viverion, WBO Wonen, Welbions, Wonen Delden en Woningstichting Tubbergen.