Opname woningbezit

Hoe staan onze woningen erbij? Uiteraard weten we dat voor een groot gedeelte wel. Maar tijden veranderen en wet- en regelgeving veranderen ook.

Woningopnames
Om een actueel overzicht te krijgen van de staat van onze woningen, gaan we alle woningen bekijken. Op die manier krijgen we ook een actueel overzicht van het aanwezige energielabel. Dit zijn we als woningcorporatie verplicht om te hebben.

Nibag
De woningopnames laten we uitvoeren door Nibag Groep uit Hengelo. Zij zijn hierin gespecialiseerd. De inspecteur bezoekt de woning en bekijkt verschillende onderdelen van de woning. Hierbij maakt de inspecteur ook foto’s van een aantal relevante onderdelen van de woning. Aandachtspunten bij de opname van de woningen zijn onder meer: de afmeting van ruimten, type glas, isolatie, ventilatie en het type cv-ketel. Deze gegevens zijn alleen voor Sint Joseph bestemd en gebruiken we niet voor andere doeleinden.

Wanneer
Vanaf mei tot en met november gaan inspecteurs van Nibag Groep de woningen langs. Bewoners ontvangen twee weken voor het opnamemoment persoonlijk bericht over de exacte dag/tijdstip. Iedere inspecteur kan zich legitimeren en heeft een kopie van de brief bij zich die alle bewoners van ons hebben ontvangen. De opname duurt maximaal een uur.

Terug naar overzicht