Opruimactie Rumerslanden succesvol

18.000 kilo afval, meerdere aanhangwagens met puin en een wagen vol oud ijzer; dat is het resultaat van de opruimactie in de wijk Rumerslanden die op donderdag 3 juli plaatsvond.

De eenmalige actie van Sint Joseph in samenwerking met de gemeente, Avedan en Twente Milieu was meer dan geslaagd. De vuilniswagen kon de hoeveelheid aangeboden afval niet aan en er moest een tweede wagen komen. De bus met aanhanger die rondreed om puin op te halen had ook meerdere ritten nodig om al het puin uit de wijk af te voeren. 

Bewoners uit de wijk gaven massaal gehoor aan de oproep van Sint Joseph om aan de slag te gaan om de wijk op te ruimen. Doel van de eenmalige actie was om de directe woonomgeving van de bewoners weer netjes te maken. Bewoners moesten hierbij zelf helpen. Medewerkers van Sint Joseph hielpen waar nodig en gingen aan de slag in de openbare ruimte. Zo zijn de 'blikken bosjes' ontdaan van de vele drinkblikjes die hierin gegooid worden. 

Van 13.00 uur tot ruim na 16.00 uur zijn de medewerkers en bewoners aan het werk geweest. Met tussendoor korte pauzes om wat te drinken. Dank aan de bewoners die hiervoor hebben gezorgd. Van bankstellen tot bloempotten en van kinderwagens tot kroonluchters en koelkasten: van alles is voorbij gekomen dat opgeruimd is. Bewoners konden verder maximaal twee straatstenen/tegels inruilen voor een plant. Overijssel Tuiniert was aanwezig en wil met deze actie woonwijken groener maken. 

Het is nu aan de bewoners om samen te zorgen dat de wijk en woonomgeving schoon, heel en veilig blijft. 

 

Terug naar overzicht