Prins Hendrikstraat krijgt kleur met bloemenmanden aan de gevels

Een aantal actieve bewoners uit de straat namen, samen met wijkbeheerder Henko Wriede van Sint Joseph en wijkondersteuner Leonie Schippers van Avedan, het initiatief om de straat op te fleuren. Per woning prijkt er nu een bloemenmandje aan de muur naast de voordeur. In het mandje twee kleurige vaste plantjes.

Sponsoren
Met dank aan twee lokale en betrokken ondernemers lukte het de initiatiefnemers om de bloemenmanden en vaste planten voor een mooie prijs aan te schaffen. Welkoop Almelo zorgde voor voldoende bloemenmanden en de Bloemenschuur voor de plantjes. Sint Joseph droeg bij door een deel van het wijkbudget te investeren. De veertig woningen aan de Prins Hendrikstraat zijn van Sint Joseph.

Leefbare wijken
Fijne, leefbare straten en wijken vindt Sint Joseph belangrijk. Wonen is meer dan een stapel stenen. Een prettige woonomgeving die schoon, heel en veilig is, is minstens zo belangrijk. Henko Wriede, wijkbeheerder Sint Joseph vertelt: “Dat de bewoners samen het initiatief namen en de hele straat erbij betrekken draagt bij aan de onderlinge betrokkenheid. Het maakt het ook makkelijker om in de toekomst andere acties samen te ondernemen.

Ook Avedan stimuleert deze vorm van buurtparticipatie. Samen iets bedenken, regelen en vervolgens iedereen een verantwoordelijkheid geven vergroot het noaberschap. “De bewoners verzorgen zelf hun mandje, maar even het plantje van de buren water geven wanneer zij met vakantie zijn bijvoorbeeld, gebeurt nu sneller.” Aldus wijkondersteuner Leonie Schippers van Avedan.

De bewoners zelf zijn blij met de actie en erg trots op hun straat. Naast jaarlijkse acties rondom kerst of een WK of EK voetbal, is dit een mooie aanvulling waar de bewoners het hele jaar door plezier van hebben.