Vacature: sociaal woonconsulent / Regisseur wonen

Deze vacature is inmiddels ingevuld.

Sociaal woonconsulent / Regisseur wonen  
28-36 uur per week  

Jij voelt je thuis bij Sint Joseph. Je werkt samen met je collega’s om de huurders zich net zo thuis te laten voelen in hun sociale huurwoning. Je past in een omgeving waar veel gebeurt en bent op zoek naar een baan waarin je van betekenis bent voor de samenleving in Almelo. Wil jij Regisseur wonen worden of ben je dit al? Zoek je een werkomgeving met een mooi maatschappelijk doel? Lees dan verder.   

Wat jij gaat doen 

Jij begeleidt bijzondere woongroepen op het gebied van de woonsituatie. Het gaat hierbij om situaties die betrekking hebben op de huurder, maar ook op de woonomgeving. Jij bent verantwoordelijk voor de aanpak en afhandeling van complexe sociale problematiek en overlast. Jij hebt veel contact met de samenwerkingspartners die ook betrokken zijn bij deze situaties. Andere zaken waar jij je mee bezighoudt zijn; 

 • Voeren van gesprekken met huurders om te bemiddelen in de problemen of deze problemen op te lossen. 
 • Het leiden van juridische procedures. Je vertegenwoordigt Sint Joseph in deze procedures en stelt, samen met de advocaat en/of deurwaarder, het dossier op. 
 • Onderhouden van contacten met samenwerkingspartners, zoals gemeenten, politie, zorginstellingen, andere (maatschappelijke) organisaties. 
 • Het aanjagen van het wijkteam, waarbij jij een sterke focus hebt op het gebiedsgericht werken. 
 • Bijdragen aan veerkrachtige wijken door het verbeteren van de leefbaarheid in buurten en wijken samen met de wijkpartners. 
 • Eerste aanspreekpunt voor bewonerscommissies en jaarlijks overleg voeren. 
 • Betrokken bij bewonersparticipatie. 
 • Leiden van een project.  

Je kijkt met een frisse blik naar onze werkprocessen en voert verbeteringen door om de dienstverlening richting onze huurders en woningzoekenden nog beter te maken. Je gaat hier samen met je collega’s meteen mee aan de slag. Jij komt met nieuwe ideeën? Daar worden we blij van!  

In Almelo is veel te doen op het gebied van het sociaal domein. Je komt in aanraking met pittige situaties achter de voordeur, (morele) dilemma’s en schrijnende situaties. Ook buiten je werktijden. Dit vraagt om daadkracht, flexibiliteit, goede communicatieve vaardigheden en een open vizier. 
 
Voordelen voor jou 
Sint Joseph, daar voel je je thuis! En jij niet alleen. Onze huurder voelt zich thuis in zijn sociale huurwoning. Daar zorgen jij en je andere 70 leuke en kundige collega’s voor. Om jouw collega’s te leren kennen, ga jij tijdens je inwerkperiode met een deel van die collega’s persoonlijk kennismaken met een kop koffie of thee. Je maakt een wandeling langs onze woningen met de wijkbeheerder. Je leert onze huurders kennen door samen met één van onze vakmannen mee op de bus te gaan.  

Jouw ontwikkeling is belangrijk. Jij zorgt dat jouw wensen en doelen behaald worden. Elk jaar is er € 900,- opleidingsbudget beschikbaar voor persoonlijke opleidingswensen die misschien niet helemaal bij je werk passen. Heb je voor je werk een opleiding nodig? Dat ga je gewoon doen en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt! 

Bij ons is een fulltime werkweek 36 uur. Je werkt waar en wanneer dat het beste uitkomt. Het gaat om een goede werk-privé balans. De laptop en telefoon, die krijg je natuurlijk van ons.  

Jij hebt in huis 

 • Een ruim HBO werk- en denkniveau. 
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. 
 • Bij voorkeur heb je een opleiding gevolgd in de richting sociaal en/of maatschappelijk. 

Jouw arbeidsvoorwaarden 

Die zijn op basis van de CAO Woondiensten. Jouw functie is ingeschaald in schaal J. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris tussen de € 4.366,- en € 5.897, - op basis van een 36-urige werkweek.  

Je pensioenregeling is geregeld via SPW, meer dan 2/3de van de pensioenpremie wordt door Sint Joseph betaald. Natuurlijk ontvang je een reiskostenvergoeding. Daarnaast heb je jaarlijks de mogelijkheid vier extra weken aan vakantiedagen bij te kopen, bovenop de 189,8 vakantie-uren die je jaarlijks opbouwt op basis van een 36-urige werkweek.   

Kopje koffie of thee?  

Ben jij net zo nieuwsgierig naar ons, als wij naar jou? Stuur je reactie vóór maandag 8 april naar sollicitatie@stja.nl. Voor inhoudelijke vragen bel je met Susanne Bomer, manager wonen, 06-82 71 21 22 . Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Liset Lucassen, HR-adviseur, 06-82 24 49 11.  

Gesprekken 
Wij hebben alvast ruimte gemaakt in onze agenda’s om kennis te maken op dinsdagmiddag 16 april en een eventueel tweede gesprek op dinsdagochtend 23 april 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.