Vrijwilligers bedanken voor hun inzet

Jaarlijkse activiteit kon weer doorgaan
Het kon en mocht weer; vrijwilligers persoonlijk ontmoeten en bedanken tijdens een bijeenkomst. Op donderdag 16 juni kwamen tientallen vrijwilligers naar restaurant Liedenbaum voor een geheel verzorgde middag.

Bingo
Een bijeenkomst met eten, drinken én een heuse bingo met prijzen. De vrijwilligers deden fanatiek mee. Maar liefst zes vrijwilligers gingen er met een prijs vandoor. De prijzen varieerden van een airfryer en dinerbon tot een Bolletje – en boodschappenpakket. Voor alle vrijwilligers was er aan het einde van de vrijwilligersdag een heerlijke Tubbergse slof om mee te nemen naar huis.

Waardevol
De bijdrage die vrijwilligers leveren, is voor Sint Joseph belangrijk en waardevol. Claudia Beumer: “De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan prettig wonen. Hun inzet draagt bij aan de leefbaarheid in een gebouw, straat of buurt. Met deze vrijwilligersdag bedanken wij de vrijwilligers en gaan we met ze in gesprek. We horen graag wat wij als verhuurder beter of anders kunnen doen. Ook kunnen de verschillende vrijwilligers met elkaar in gesprek en van elkaar leren.

Vrijwilligers
Vrijwilligers bij Sint Joseph zijn onder meer te vinden in de HuurdersAdviesRaad, bewonerscommissies en in verschillende woongebouwen. Daar zijn bewoners vrijwillig actief in het beheer van een gebouw. Denk aan het uitvoeren van kleine reparaties, het verzamelen en wegbrengen van oud papier en meer.

Bedanken
Sint Joseph organiseert ieder jaar een vrijwilligersdag. Dit doet de woningcorporatie om de iets meer dan honderd vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Normaal gesproken vindt de vrijwilligersdag in het najaar plaats. Corona zorgde ervoor dat er meerdere keren geen bijeenkomst was. Zo ontvingen de vrijwilligers in 2020 een attentie thuis. De bijeenkomst van 2021 werd uitgesteld naar juni dit jaar. De opkomst was iets lager dan normaal, omdat vrijwilligers om verschillende redenen verhinderd waren. Al met al was het een geslaagde middag.