Warmtelevering per 1 juli niet meer onder de warmtewet

Huurders die hun warmte geleverd krijgen door hun verhuurder (in geval van blokverwarming of stadsverwarming) vallen per 1 juli 2019 niet meer onder de Warmtewet. Dat geldt ook voor huurders die in een VVE complex wonen met een collectieve installatie. 

Werkelijke kosten
De warmtekosten worden vanaf 1 juli 2019 gebaseerd op de wettelijke regels voor servicekosten, zoals vastgelegd in het huurrecht. Daarbij geldt dat alleen redelijke kosten in rekening mogen worden gebracht. In de praktijk betekent dit dat de verhuurder alleen de werkelijke kosten mag opvoeren. Vergoeding voor aanschaf of onderhoud van de installatie vallen daar niet onder. De verhuurder zal ook de kosten moeten specificeren, als de huurder daar om vraagt.

Situatie Sint Joseph
Bij Sint Joseph is de wetswijziging van toepassing op drie complexen met een collectieve verwarming: Europaflat, Havezatheflat en De Klokkenbelt. In deze complexen voldoen we al aan de gewijzigde situatie. Wij berekenen aan onze huurders altijd alleen de werkelijke verbruikskosten door. 
Voor huurders in de genoemde complexen verandert er niets. De warmtelevering via de blokverwarming wijzigt niet en ook de manier van afrekenen blijft hetzelfde.

Alleen in geval van een geschil dient de huurder de gang naar de huurcommissie te maken, in plaats van naar de geschillencommissie Warmtelevering.

Terug naar overzicht