Werkzaamheden Drakensteyn

Eind mei starten we bij de eerste woningen van complex Drakensteyn met het vernieuwen van de standleidingen/rioleringen. Tubus System is de organisatie die de werkzaamheden, in opdracht van Sint Joseph, gaat uitvoeren.

Noodzakelijk onderhoud
Het onderhoud aan de leidingen is echt nodig. De leidingen zijn oud en sterk vervuild. Om kapotte leidingen en lekkages te voorkomen, gaan we de leidingen nu vernieuwen. De bewoners zijn tijdens een informatiebijeenkomst en per brief met flyer geïnformeerd over de werkzaamheden. We hebben ook aangegeven wat de bewoners kunnen verwachten en wat wij van hen verwachten. 

Overlast
De bewoners mogen een drie dagen hun afvoeren niet gebruiken. Een medewerker van Tubus System bezoekt iedere woning en plakt de afvoeren duidelijk zichtbaar af om 'ongelukjes' te voorkomen. Iedere bewoner krijgt verder een mobiel toilet dat in de woning geplaatst wordt. Buiten bij het pand plaatsen we een douchewagen waar bewoners gebruik van mogen maken. De werkzaamheden geven dus de nodige overlast. We doen ons best om de overlast te beperken. Zo krijgen de bewoners ook een emmer van Sint Joseph die ze kunnen gebruiken om water uit de kraan op te vangen (handen wassen, kookvocht afgieten, etc.). 

Duur werkzaamheden
De werkzaamheden worden per streng woningen uitgevoerd en duren per streng drie dagen. Eind juni verwachten we dat alle leidingen vervangen zijn. 

 

Terug naar overzicht