de Vereniging van Eigenaren

Woont u in een appartementencomplex met koopwoningen en huurwoningen of een gebouw met op de begane grond verschillende winkels en daarboven (huur)woningen? Dan is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE). In een VvE maken de gezamenlijke eigenaren afspraken over het onderhoud aan de algemene ruimten. Bijvoorbeeld aan daken, gangen, galerijen, hallen, liften en groenvoorziening. Sint Joseph is als eigenaar van een aantal huurwoningen in appartementencomplexen automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren.

Veel gevraagd over de Vereniging van Eigenaren

Ik woon in een appartementencomplex met een Vereniging van Eigenaren. Wat is een VvE?

Algemeen

De Vereniging van Eigenaren behartigt de belangen van alle eigenaren (kopers) van de appartementen in een appartementencomplex. Ze beheert de gemeenschappelijke zaken, financiën en gedeelten (zoals daken, gangen, hallen, liften) van het gebouw. Sint Joseph is als eigenaar van een aantal huurwoningen in uw appartementencomplex automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren.

Wat staat er in het huishoudelijk reglement van mijn Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

In een huishoudelijk reglement staan onder meer afspraken en regels over het gebruik en beheer van het woongebouw waarin u woont. Normen over gedrag van bewoners en overlast en hoe storingen te melden. Sint Joseph zorgt ervoor dat u een huishoudelijk reglement krijgt als u een appartement huurt in een woongebouw waarin de Vereniging van Eigenaren deze uitgeeft.

Hoe kan ik een voorstel of opmerking over mijn appartementencomplex melden bij de Vereniging van Eigenaren?

Algemeen

Sint Joseph is als eigenaar van uw huurwoning automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. U kunt uw voorstel of opmerking aan ons doorgeven via het contactformulier op onze website of dit via uw bewonerscommissie melden. Sint Joseph bekijkt of uw voorstel wenselijk en haalbaar is. Is dat het geval? Dan wordt uw voorstel ingebracht tijdens de vergadering van de Vereniging van Eigenaren. 

Kan ik de gemeenschappelijke ruimte in mijn appartementencomplex huren?

Algemeen

Als u een appartement huurt in het complex, dan is dat mogelijk. Het gebruik van de ruimte is gratis. Wij vragen u de ruimte na gebruik schoon achter te laten. U kunt uw aanvraag doen bij de bewonerscommissie . Zij beheren de sleutel van de algemene ruimte. Is in uw woongebouw geen bewonerscommissie? Neemt u dan contact op met uw wijkbeheerder.