Over ons

Sint Joseph is een middelgrote woningstichting. We zijn gevestigd in Almelo en opgericht in 1919. Ons werkgebied ligt grotendeels in de gemeente Almelo maar we zijn ook op beperkte schaal actief in de gemeente Dinkelland. We hebben ruim 4.900 woningen in beheer en verhuren daarnaast garages, parkeerplaatsen, kantoorpanden en winkelruimten.

Maatschappelijk beheerder
Onze betrokkenheid bij de samenleving is groot. Als maatschappelijk beheerder hebben we oog en oor voor hetgeen er leeft. Binnen de kaders van wet- en regelgeving nemen we daarbij onze verantwoordelijkheid. Ook vindt er overleg plaats met andere partijen en proberen we door middel van samenwerking de maatschappelijke thema's te agenderen.

Koersplan 2024 - 2027
Bij Sint Joseph voel je je thuis. Dat vinden wij heel belangrijk. Samen met onze huurders en partners zetten wij ons daar al bijna 105 jaar voor in. 'Samen Thuis' is dan ook de naam van ons nieuwe koersplan. In dit plan staat hoe wij onze tijd en ons geld gaan besteden. Onze inzet richten wij op zes belangrijke punten:

1. Betaalbaar Thuis
2. Duurzaam Thuis
3. Thuis voor diverse doelgroepen
4. Thuis in contact
5. Thuis in de wijk
6. Thuis bij Sint Joseph

Deze punten geven ons de komende vier jaar richting in ons werk. Het is een soort kompas. Zo maken we verstandige keuzes om onze doelen te bereiken. Lees hier het koersplan of kijk naar onderstaand animatiefilmpje.