huurachterstand

Als de huur niet op tijd op de rekening van Sint Joseph is bijgeschreven, dat is op de eerste dag van de maand, dan spreken we van een huurachterstand. In dat geval ontvangt u een betalingsherinnering van ons en krijgt u voldoende tijd om het bedrag alsnog te betalen. Als u niet reageert op de betalingsherinnering ontvangt u een aanmaning. Reageert u ook niet op de aanmaning dan geven wij het incasseren van de huurbetaling uit handen aan de deurwaarder. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor rekening van de huurder.

Veel gevraagd over huurachterstand

Kan ik uitstel krijgen voor het betalen van mijn huur of ontvangen rekening?

Algemeen

Dat is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Wilt u weten of u een betalingsregeling kunt treffen? Kom dan langs op kantoor voor een persoonlijk gesprek. Hierin kan bekeken worden of u in aanmerking komt voor een betalingsregeling.

Ik heb een huurachterstand. Wat moet ik doen?

Algemeen

Een huurachterstand is vervelend. Wij adviseren u direct contactformulier met ons op te nemen, dan kijken we samen met u naar een oplossing.

Ik heb de huur overgemaakt en een brief van de deurwaarder ontvangen. Wat nu?

Algemeen

U kunt bellen met de deurwaarder. Het telefoonnummer staat in de brief die u ontvangen heeft van de deurwaarder. We adviseren u het bewijs van betaling bij de hand te houden. Wij werken samen met Groothuis Ligtermoet & Nijhuis Gerechtsdeurwaarders & Incasso. 
 

Stadsbank Oost Nederland

Algemeen

Heeft u schulden en kunt u de huur niet meer betalen? Stadsbank Oost Nederland kan u helpen de eerste stap te zetten om dit probleem aan te pakken. Voor meer informatie Stadsbank Oost Nederland.

Ik heb een nieuwe bewindvoerder. Hoe kan ik dit doorgeven?

Algemeen

Als u onder bewind staat, dan hebben wij hiervan een beschikking nodig. Daarna kunnen wij het correspondentieadres en eventuele betaalafspraken aanpassen. De beschikking kan door u zelf of door uw bewindvoerder via het contactformulier naar ons worden toegestuurd. Dat geldt ook voor het doorgeven van de naam van uw nieuwe bewindvoerder.