zelf uw woning aanpassen

U heeft een huis gehuurd dat bijna perfect bij uw wensen aansluit. Alleen kan de keuken misschien wel wat meer kastruimte gebruiken of u wilt een tussenwand weghalen om zo één grote kamer te maken. Voor aanpassingen in en aan uw woning die wij zonder noemenswaardige kosten ongedaan kunnen maken op het moment dat u gaat verhuizen, hoeft u ons geen toestemming te vragen. Bijvoorbeeld als u uw terras wilt vergroten om zo meer van uw tuin te kunnen genieten of als u extra keukenkastjes in uw keuken wilt. U kunt dan direct aan de slag. Voor andere aanpassingen zoals een aan- of bijbouw, buitenzonwering als u in een appartement woont, een erfafscheiding en een (schotel)antenne heeft u onze toestemming wel nodig.

Veel gevraagd over zelf uw woning aanpassen

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) als ik ga verhuizen?

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een vooropname. Onze mutatieopzichter loopt met u de woning door en laat weten welke aanpassingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie vindt u op onze website.

Ik kook nu op gas maar wil graag elektrisch gaan koken, kan dat?

Wanneer u besluit om i.p.v. op gas elektrisch te gaan koken, dient u een aanvraag in te dienen bij Sint Joseph. Wij geven dan aan of u wel of geen toestemming krijgt en onder welke voorwaarden. Meer informatie vindt u in de folder Zelf uw woning aanpassen.

 

 

Ik heb woningaanpassingen overgenomen van de vorige bewoner. Waar moet ik zijn voor reparatie?

U bent eigenaar van alle zaken die u heeft overgenomen van de vorige bewoner. Voor reparaties bent u zelf verantwoordelijk en moet u zelf een vakman of aannemer inschakelen.

Ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Als u een andere keuken wilt plaatsen dan heeft u toestemming nodig van Sint Joseph. Gebruikt u het aanvraagformulier in de folder Zelf uw woning aanpassen.

Ik heb aanpassingen aangebracht in mijn woning, maar ben vergeten dit officieel aan te vragen. Wat moet ik doen?

Stuurt u ons alsnog een aanvraag in. Dat kan via het aanvraagformulier in de folder Zelf uw woning aanpassen. Krijgt u geen toestemming van Sint Joseph voor de aanpassingen die u heeft aangebracht? Dan moet u de aanpassingen misschien verwijderen op het moment dat u gaat verhuizen.

Zorgt Sint Joseph voor het onderhoud van de aanpassingen die ik zelf in mijn woning gedaan heb?

Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de aanpassingen die u in uw woning heeft aangebracht. Ook het vervangen van de aanpassing is voor uw eigen rekening.

Heb ik toestemming nodig om mijn woning aan te passen?

Sint Joseph geeft u veel vrijheid om uw woning compleet te maken. Wij noemen dat een 'woningaanpassing'. Meestal heeft u geen toestemming van ons nodig om aan de slag te gaan, mits u zich aan de spelregels houdt. Wilt u toestemming vragen voor een aanpassing in uw woning? Vul dan dit formulier in!