Zelf uw woning aanpassen

Door te klussen in en om uw woning maakt u van uw huis uw thuis. Het thuisgevoel vindt Sint Joseph belangrijk. Er zijn wel spelregels die gelden bij het klussen. U kunt meestal direct aan de slag als het gaat om kleine aanpassingen in de woning. Gaat het om grote klussen of klussen aan de buitenkant van uw woning, dan gelden specifieke regels. We leggen alle spelregels uit in deze folder.

Direct aan de slag:
Voor kleine aanpassingen binnen in uw huis hoeft u meestal geen toestemming te vragen. Onder kleine aanpassingen verstaan we de aanpassingen die zonder hoge kosten (tot € 400) teruggedraaid kunnen worden. U kunt direct aan de slag. Het gaat bijvoorbeeld om het ophangen van gordijnrails, het leggen van laminaat, een spiegel ophangen met schroeven in de muur. Bij twijfel of u toestemming moet vragen, kunt u achterin deze folder kijken of contact met ons opnemen.

Toestemming nodig?
Bij grote klussen en bij aanpassingen aan de buitenkant van uw huis heeft u toestemming nodig van Sint Joseph. Bij het klussen gelden spelregels en voorwaarden. Wanneer u toestemming aan ons vraagt, beoordelen wij binnen zes werkweken of de aangevraagde klus uitgevoerd mag worden en zo ja, onder welke voorwaarden. De spelregels vindt u hier. 

Aanvraag bij grote klussen en aanpassingen
Wilt u een aanvraag doen voor grote klussen en/of aanpassingen aan de buitenkant van uw woning? De aanvraag kunt u per brief of online indienen. Door het doen van de aanvraag krijgt u informatie over uw rechten en plichten. Ook weet u waar u aan toe bent als u in de toekomst verhuist 

Online aanvraagformulier: zelf uw woning aanpassen

Aanvraag per brief: zelf uw woning aanpassen.

Veel gevraagd over Zelf uw woning aanpassen

Heb ik toestemming nodig om mijn woning aan te passen?

Algemeen

Sint Joseph geeft u veel vrijheid om uw woning compleet te maken. Wij noemen dat een 'woningaanpassing'. Bij kleine aanpassingen of roerende zaken heeft u meestal geen toestemming nodig, mits u zich aan de spelregels houdt. Bij grote klussen en aanpassingen aan de buitenkant van uw huis heeft u toestemming nodig van Sint Joseph. Wilt u toestemming vragen voor een aanpassing in uw woning? Vul dan dit online formulier in! Liever de aanvraag per brief invullen? Dat kan hier! 

Zorgt Sint Joseph voor het onderhoud van de aanpassingen die ik zelf in mijn woning gedaan heb?

Algemeen

Nee, u bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de aanpassingen die u in uw woning heeft aangebracht. Ook het vervangen van de aanpassing is voor uw eigen rekening.

Ik heb aanpassingen aangebracht in mijn woning, maar ben vergeten dit officieel aan te vragen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Stuurt u ons alsnog een aanvraag in. Dat kan via het online aanvraagformulier of per brief. Krijgt u geen toestemming van Sint Joseph voor de aanpassingen die u heeft aangebracht? Dan kan het zijn dat u de aanpassingen moet verwijderen op het moment dat u gaat verhuizen.

Ik heb woningaanpassingen overgenomen van de vorige bewoner. Waar moet ik zijn voor reparatie?

Algemeen

U bent eigenaar van alle zaken die u heeft overgenomen van de vorige bewoner. Voor reparaties bent u zelf verantwoordelijk en moet u zelf een vakman of aannemer inschakelen.

Ik kook nu op gas maar wil graag elektrisch/keramisch/inductie gaan koken, kan dat?

Algemeen

U dient hiervoor een aanvraag te doen bij Sint Joseph. Dit kan online of per brief. Meer informatie vindt u in onze folder

 

 

Wat gebeurt er met uw aanpassingen als u verhuist?

Algemeen

Zodra u de huur heeft opgezegd, plannen wij een afspraak voor een vooropname. Onze mutatieopzichter loopt met u de woning door en laat weten welke aanpassingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. In sommige gevallen kunt u met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie vindt u in de folder