Schade aan uw woning

Het kan gebeuren dat er door brand, storm, lekkage, verstopping, inbraak, uitvoering van werkzaamheden of het gedrag van een andere huurder schade ontstaat in uw woning of aan uw inboedel. De kosten van het herstel van uw inboedel kunt u declareren bij uw eigen inboedelverzekering. Sint Joseph is verzekerd voor schade aan de woning zelf. Denkt u hierbij  bijvoorbeeld aan schade aan de wanden, de muren en het dak. Mocht u ons aansprakelijk stellen en gaan wij tot uitkering over, dan vergoeden wij alleen de dagwaarde. Uw inboedelverzekering vergoedt vaak de nieuwwaarde.

Noodsituatie? 

Kreeg u als huurder te maken met een noodsituatie? Dat is erg vervelend en wij kunnen ons voorstellen dat u geschrokken bent. Op deze kaart leest u meer over hoe het nu verder gaat, wat wij voor u doen en wat u zelf regelt. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Veel gevraagd over Schade aan uw woning

Ik heb schade in/ aan mijn woning en stel Sint Joseph hiervoor aansprakelijk. Wat kan ik doen?

Algemeen

Ontdekt u schade aan uw inboedel na werkzaamheden van ons? Laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten. U moet ons schriftelijk aansprakelijk stellen. U kunt dit doen via het contactformulier. Omschrijf de schade, hoe deze is ontstaan en wat de kosten zijn van het herstel. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Na ontvangst van uw bericht nemen wij contact met u op. Wij bespreken dan met u of het terecht is dat u ons aansprakelijk stelt. Als het nodig is, komen wij bij u langs om de schade te bekijken.

Wat kan ik doen bij inbraakschade?

Algemeen

Neemt u zo snel mogelijk contact met ons op, dan sturen wij een vakman voor een (voorlopige) reparatie. We zorgen in ieder geval dat u uw woning weer kunt afsluiten. Als u binnen twee weken het politierapport naar ons stuurt of afgeeft in ons kantoor dan zijn de reparatiekosten van het nieuwe deurslot voor rekening van Sint Joseph. Doet u dat niet, dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. Is er iets uit uw woning gestolen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie en met uw inboedelverzekeraar.

Er is schade ontstaan door een gebrek aan een installatie of het gebouw van Sint Joseph. Waarom moet ik mijn eigen inboedelverzekering hiervoor inschakelen?

Algemeen

Verzekeraars hebben onderling afspraken over de afhandeling van dit soort schades. U kunt de schadekosten verhalen bij uw verzekeraar via uw inboedelverzekering.

Weigert uw verzekeraar de schademelding in behandeling te nemen of te vergoeden dan kunt u ons officieel aansprakelijk stellen. Dit kan via het contactformulier. Wel moet hier een brief van de verzekeraar bij dat zij de schade niet in behandeling nemen.

Ik huur een woning bij Sint Joseph. Hoe zit het met de opstalverzekering?

Algemeen

De opstalverzekering is geregeld door Sint Joseph. U hoeft zelf geen opstalverzekering af te sluiten.