Servicekosten

Servicekosten zijn kosten die u bovenop de (kale) huurprijs betaalt. Voor dat geld levert Sint Joseph bepaalde diensten aan de huurder. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de levering van gas, water en elektriciteit of het schoonhouden van gemeenschappelijke ruimten in appartementencomplexen zoals het trappenhuis en de toegangen naar bergingen.


Veel gevraagd over servicekosten

Maken jullie de trappenhuizen, liften en algemene ruimten in complexen nu tijdens de coronacrisis vaker schoon?

Wij volgen het normale schoonmaakprogramma. Het schoonmaakbedrijf schenkt in de ronde wel extra aandacht aan het reinigen van oppervlakten waar contactmomenten met de handen plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan het liftpaneel of de deurklinken.

Ik heb tijdelijk geen inkomen door het coronavirus en kan de afrekening servicekosten niet betalen. Wat moet ik doen?

Neem telefonisch contact met ons op en vraag naar een medewerker huurincasso. In overleg maken we afspraken die voor u en ons werkbaar zijn. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (0546) 87 58 00.

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

Dat staat in uw huurovereenkomst. Als er tussentijds overeenstemming is bereikt over de betaling van servicekosten in uw complex, dan heeft u daarover een brief van Sint Joseph ontvangen. De servicekosten waarmee u ingestemd heeft, vindt u in dit geval in de brief en niet in de huurovereenkomst. Ook staan de servicekosten elk jaar gespecificeerd in de brief over de huurverhoging.

Wie betaalt de servicekosten voor leegstaande appartementen?

De totale servicekosten worden verdeeld over alle appartementen in uw woongebouw. De servicekosten van leegstaande appartementen betaalt Sint Joseph.

Ik ben het niet eens met de afrekening servicekosten die ik heb ontvangen. Hoe dien ik een bezwaar in.

Er kan digitaal bezwaar gemaakt worden via het contactformulier.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Help ons onze website te verbeteren door uw vraag naar ons te sturen via ons feedbackformulier

Stel uw vraag