woning opleveren

Als u gaat verhuizen, is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. Dat geldt ook voor de berging, de garage en de schuur. De tuin en het balkon moeten onderhouden en onkruidvrij zijn. Sint Joseph probeert voordat u de sleutel inlevert een nieuwe huurder te vinden zodat u eventuele aanpassingen ter overname kunt aanbieden aan de nieuwe huurder. Overigens is een nieuwe huurder niet verplicht aanpassingen over te nemen. 

Veel gevraagd over woning opleveren

Hoe moet ik mijn woning opleveren als ik ga verhuizen?

Algemeen

Uw woning moet schoon en leeg zijn. Dat geldt ook voor de aanrechtkastjes, de berging en de schuur. De tuin moet onderhouden en onkruidvrij zijn. U krijgt een volledig overzicht bij de bevestiging van uw huuropzegging hoe u de woning moet achterlaten. Hierbij zit ook een schoonmaak checklist. Tijdens de voorinspectie zal de mutatie opzichter dit ook met u bespreken.

Sint Joseph gaat een vooropname doen. Wat is dat?

Algemeen

Tijdens een vooropname loopt een technisch medewerker van Sint Joseph samen met u door uw woning. Hij vertelt wat u eventueel aan de woning moet herstellen voordat u de sleutel inlevert. Heeft u aanpassingen gedaan in uw woning dan kijkt hij of de aanpassingen kunnen blijven zitten of verwijderd moeten worden. U ontvangt van deze vooropname een bevestiging.

Hoe wordt mijn nieuwe woning opgeleverd?

Algemeen

De woning wordt technisch gereed aan u opgelevert. Dit houdt in dat de woning door de aannemer is nagelopen op eventuele technische gebreken. Waar nodig zijn gebreken herstelt.