Aanbod huurwoningen

Sint Joseph Almelo heeft ongeveer 5.000 woningen, meerdere parkeerplaatsen en garages. Onze woningen zijn verschillend in type, grootte en huurprijs. Zo hebben wij woningen geschikt voor jongeren, gezinnen en senioren. Voor ons staat voorop dat u zich thuis voelt. 

Om u in te schrijven voor een huurwoning, parkeerplaats of garage gaat u naar WoningHuren.nl. Op deze website ziet u het aanbod dat op dit moment te huur is. WoningHuren.nl is een samenwerking tussen 13 woningcorporaties actief in de regio. Meer informatie over WoningHuren.nl vindt u hier. 

Veel gevraagd over Aanbod huurwoningen

Moet ik elke dag het woningaanbod op WoningHuren.nl bekijken?

Algemeen

Er komt dagelijks nieuw aanbod op WoningHuren.nl. Dit kan op ieder moment van de dag. Iedere woning blijft vier dagen op de website staan.

Heeft u uw woonwensen ingevuld en de tipberichten aangezet? Dan krijgt u een e-mail zodat u niets mist van het aanbod dat bij u past.

Hoe lang moet ik wachten voor ik een huurwoning krijg?

Algemeen

Hoe lang het duurt voordat u een huurwoning krijgt, hangt onder meer af van:

  • Uw specifieke woonwensen.
  • Hoe vaak u op woningen reageert.
  • Op welke woningen u reageert.
  • Uw inkomen.
  • Uw huishoudsamenstelling.
  • Wie er nog meer op dezelfde advertentie reageert.
  • De manier waarop een woning wordt verdeeld.
  • Hoeveel mensen reageren op een advertentie.

Kan ik een woning krijgen als ik schulden heb?

Algemeen

Nee, als u schulden heeft kunt u geen huurwoning krijgen. Als u minimaal zes maanden geen schulden meer heeft, komt u weer in aanmerking voor een huurwoning.

Ik heb veel spaargeld of eigen vermogen. Wordt dit meegerekend in het verzamelinkomen?

Algemeen

Nee, uw spaargeld of eigen vermogen telt niet mee in het verzamelinkomen. Uw verzamelinkomen vindt u op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn Belastingdienst.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

Algemeen

U kunt dit uittreksel opvragen bij de gemeente . Voor het aanvragen heeft u vaak uw DigiD nodig. Het uittreksel BRP mag niet ouder zijn dan één maand.

Een uittreksel BRP vraagt u online aan met DigiD.

Let op! Als u een uittreksel BRP online aanvraagt, ontvangt u het binnen enkele dagen. Heeft u het uittreksel snel nodig? Vraag dan een uittreksel aan in het stadhuis. U kunt het dan na betaling direct meenemen.